Arsenal kvernet Watford-muren i stykker

Arsenal vant 3-0 mot Watford på Vicarage Road.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Watford - Arsenal 0-3

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken. 

Watford hadde før kampen kun sluppet inn ett mål på Vicarage Road. Mot Arsenal holdt de stand i 60 minutter. Alexis Sanchez, Olivier Giroud og Aaron Ramsey scoret hvert sitt mål i løpet av ti minutter og sørget dermed for at Arsenal gikk forbi Manchester United på tabellen på bedre målforskjell. 

– Arsenal er i rute
– Arsenal har levd opp til forventningene. De er i rute. Arsenal ser bra ut nå, bedre enn de gjorde i begynnelsen av sesongen. Og mye av grunnen er Alexis Sanchez, sa Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio etter kampen.  

Wenger: – Watford ble slitne
Arsene Wenger var også meget fornøyd med det laget presterte. 

– Det var en tøff kamp. Vi visste at Watford bare hadde sluppet inn ett mål før vi kom her. Jeg liker at vi var tålmodige og ikke gjorde noen feil. Og at vi utnyttet 1-0-ledelsen vår. Vi fortsatte å kjøre på og mot slutten så det ut som om vi kunne scoret flere mål. Så jeg er veldig fornøyd, sa manageren etter kampen.  

Det ble etter hvert kvalitetsforskjell på lagene, noe Wenger tror skyldes slitne Watford-spillere.  

– Watford-spillerne ble slitne og klarte ikke lenger å blokkere spillet vårt. Vi så sterkere og raskere ut og det skapte trøbbel for dem. 

Målløst før pause
Hjemmelaget viste i løpet av førsteomgangen hvorfor det ikke er lett å score på dem på hjemmebane ved å jobbe godt defensivt og ligge veldig kompakt.

Arsenal spilte til seg ett par gode sjanser, men avslutningene til Theo Walcott, Alexis Sánchez og Aaron Ramsey var for dårlige til at det ble noen scoringer på The Gunners før pause. 

Hjemmelaget skapte også noen småsjanser, blant annet fikk Troy Deeney en mulighet etter at Petr Cech bommet på en klarering utenfor 16-meteren. Dermed stod det 0-0 til pause. 

Watford-muren slo sprekker
Watford holdt godt følge med Arsenal også i andre omgang, men etter 62 minutter var det slutt. Mesut
 Özil kombinerte fint med Santi Cazorla, noe som førte til at Özil kom alene med bortelagets keeper. Nathan Aké satte inn en taklling som kunne kvalifisert til straffespark, men dommeren valgte å la spillet gå videre. Ballen trillet fra Özil til Alexis Sánchez, som satte ballen inn via stolpen.  

Chileneren scoret dermed sitt sjette mål på tre ligakamper for Arsenal. Etter scoringen satte Arsenal for alvor opp tempoet og fem minutter senere la innbytter Olivier Giroud på til 2-0 for bortelaget. Nå slo Watford-muren for alvor sprekker og etter 74 minutter scoret Arsenal igjen. Denne gangen var det Aaron Ramsey som var sist på ballen. 

Bortelaget var i sluttminuttene nærmere 4-0 enn Watford var scoring, men det endte 3-0 og Arsenal gikk dermed forbi United på tabellen med bedre målforskjell.