Hoseth senket Stabæk – duket for gullfest på Lerkendal søndag

Aalesund sjokkerte Stabæk på Nadderud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk - Aalesund 1-4

Der Stabæk brente straffespark og sløste med sjansene, var Aalesund dødelig effektive i lørdagens oppgjør på Nadderud.

Magne Hoseth kom rett fra benken og sendte tangotrøyene foran, før Jo Nymo Matland doblet ledelsen i starten av andre omgang.

Se alle målene i videovinduet øverst i saken!

Ernest Asante tente et håp for vertene kvarteret før slutt, men like etterpå var Hoseth igjen frempå. Leke James fullførte ydmykelsen like før slutt.

Resultatet betyr at Rosenborg kan sikre seriegullet søndag med seier over Bodø/Glimt. 

– Gleder meg til FotballKveld!

– Alt jeg tenker nå er hva Mini skal si under analysen i morgendagens FotballKveld. Herlig Mini! Gleder meg!, gliste Hoseth til TV 2 etter kampen. 

– Du er moldenser og hjelper etter all sannsynlighet Rosenborg til seriegull. Hvordan er det?

– De har vunnet serien for ganske mange runder siden, så jeg tenker ikke så mye på det. Jeg er mer opptatt av hvilken opptur dette er for oss. Vi spiller bra fotball, er kontringssterke og setter fire på et av Tippeligaens gjerrigste lag. Det er veldig artig.

– Er dette et bevis på at du skal ha ny kontrakt neste sesong?

– Jeg tenker ikke på det nå. Nå gleder jeg meg bare til Molde neste helg, før vi avslutter med Mjøndalen og Rosenborg. Det er tre fantastisk fine kamper.

Sølvkampen tilspisser seg

Bob Bradley var følgelig i den andre enden av følelsesskalaen etter nedturen.

– Vi svikter i nøkkeløyeblikkene, i tillegg til at Grytebust står en strålende kamp. Vi klarte ikke slå tilbake sterkt nok etter at vi fikk et par i trynet. Sånn er det bare.

Etter gårsdagens seier over Odd uttalte Strømsgodset-trener Bjørn Petter Engebretsen at sølvkampen allerede var avgjort til Stabæks fordel. Etter lørdagens sjokktap skiller det nå bare ett poeng mellom lagene.

– Ingenting er avgjort. De møter Rosenborg i neste, vi møter Viking. Det er kun tøffe kamper nå i slutten. Du kan ikke veksle inn sjetongene når det er fire runder igjen.

Straffemiss og sjansesløseri

Innledningsvis virket det derimot som om Stabæk i likhet med Aalesund ikke hadde mer enn æren å spille for. De første drøye 25 minuttene var et eneste langt gjesp, men så smalt det på Nadderud.

Yasser El Ghanassy ble tredd gjennom i bakrom. Aalesund-keeper Sten Grytebust var på etterskudd og la midtbaneeleganten i bakken innenfor sekstenmeteren - straffe til vertene.

El Ghanassy tok den selv, men Grytebust fikk sin revansj da han reddet forsøket.

Fem minutter senere var bæringene igjen frempå. Daniel Granli smalt til fra langt hold, og ballen smalt i stolpen. 

Nå handlet det kun om Stabæk. Denne gangen var det Luc Kassi som fikk muligheten, men Grytebust vartet opp med en god benparade.

Hoseth kom rett fra benken og scoret

Etter 32 minutter ble Fredrik Carlsen erstattet av Magne Hoseth, og den tidligere Molde-profilen brukte ikke mer enn tre minutter på å vise seg fram.

35-åringen møtte et innlegg fra Henrik Bjørdal og ekspederte ballen i nettet fra kanten av femmeteren. 

Stabæk brukte noen minutter på å fordøye nedturen, men minuttet før pause kunne El Ghanassy rette opp litt av inntrykket. Uheldigvis for belgieren stod Grytebust igjen i veien, og lagene gikk til pause på 0-1.

Matland doblet på frispark

Stabæk gikk rett i angrep de siste 45. Først avsluttet Ernest Asante utenfor fra spiss vinkel, før El Ghanassy ikke traff annet en AaFK-spillere fra god posisjon.

Så fikk gjestene frispark i god posisjon etter at Marius Skjønsberg felte Bjørdal. Jo Nymo Matland stilte seg opp - skuddet gikk via en Stabæk-spiller i muren og i mål bak en utspilt Mandé Sayouba.

Asante reduserte før Hoseth slo til igjen

Etter dette virket det som at lufta gikk ut av vertene. Men da verken Oddbjørn Lie eller Leke James klarte å omsette sine sjanser, lyktes det endelig for Bob Bradleys menn.

El Ghanassy la inn fra høyre, og fra kort hold fikk Asante kranglet ballen over streken.

Men håpet varte ikke i mer enn drøye fem minutter. Sayouba måtte gi retur på et skudd fra James, og på returen var Hoseth iskald da han plassert ballen via stolpen og inn fra skrå vinkel.

Men nedturen stoppet ikke der for hjemmelaget. I siste spilleminutt gjorde Leke James ydmykelsen komplett da han hamret inn gjestenes fjerde - dermed kan Rosenborg sikre sitt første seriegull siden 2010 med seier over Bodø/Glimt søndag.

Slik startet lagene:

Stabæk (4-2-3-1): Sayouba - Jalasto, Skjønsberg, Næss, Granli - Annan, Grossman - Asante, Issah, El Ghanassy - Kassi

Aalesund (4-4-2): Grytebust - Latifu, Dyrestam, Lie, Matland - Bjørdal, Hoff, Riise, Carlsen - Thrándarson, James