Solide United kjørte over Everton

Manchester United tok en solid borteseier mot Everton.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton - Manchester United 0-3 

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken. 

Titteljagende Manchester United reiste seg etter 0-3-tapet for Arsenal forrige runde og kjørte over Everton på Goodison Park.  Morgan Schneiderlin, Ander Herrera og Wayne Rooney scoret for bortelaget, som nå har 19 poeng og nå ligger to poeng bak serieleder Manchester City. 

Van Gaal: – Fantastisk
Louis van Gaal var fornøyd med måten spillerne responderte på. 

– Jeg er stolt av spillerne mine. Vi var i en vanskelig situasjon etter tapet for Arsenal og jeg fikk ikke snakket med spillerne på to uker. Så har vi hatt mange møter også skjer dette. Fantastisk, skrøt nederlenderen. 

Van Gaal valgte å bruke Rooney på topp, Herrera i rollen bak og lot Schneiderlin starte på midten. Alle tre ga svar på tiltale i form av scoringer. Men at seieren var hans taktiske fortjeneste ville han ikke være med på. 

– Det kommer an på kampplanen. Vi har analysert Everton og valgte det som vi trodde var den beste løsningen. Men alt er spillernes fortjeneste, sa han.

– Og nå går dere for gullet?

– Det er bare en kamp. Arsenal-kampen var også kun èn kamp. Vi må ikke overdrive. Neste uke, når vi vinner mot City, kan jeg komme tilbake og si noe om tittelambisjoner, .

I forkant av kampen gikk manageren ut og etterlyste flere mål fra sin kaptein. Det fikk han og nå tror van Gaal at det vil løsne for Rooney.  

– Det betyr ikke noe hvem som scorer. Men jeg er veldig glad for at det Wayne scoret. Det var i tillegg hans første mål her siden 2007. Nå kommer han til å score enda flere.

 

Everton tapte dermed sin andre kamp denne sesong. Det første tapet kom mot City i andre serierunde.    

Herrera: – Vi slo hardt tilbake
Ander Herrera var god i tierrollen bak spissen. Etter kampen var han mest opptatt av å rose laginnsatsen.

– Premier League er hardt. Vi må slåss for alt.  Kamper som den mot Arsenal kan skje, men vi er United.  Vi må reagere sånn som dette. Du kan tape, men ikke sånn som mot Arsenal. Vi har lagt det bak oss og i dag kom vi sterkt tilbake. Vi viste hvor sterke vi er og hvor god tropp vi har, sa han etter kampen.  

United med full kontroll før pause
Louis van Gaal lot seg påvirke av det nederlandske landslagets EM-nedtur og henviste Memphis Depay og Daley Blind til benken mot Everton. Også Michael Carrick, som sto over Englands landskamper i uken på grunn av skade, måtte starte på benken.

Inn kom Phil Jones, Marcos Rojo, Morgan Schneiderlin og Ander Herrera. De to sistnevnte gjorde seg for alvor bemerket i første omgang, med hver sin scoring i løpet av fem minutter. Morgan Schneiderlin sendte gjestene opp i ledelsen etter 18 minutter med sitt aller første seriemål for United.  Et kort hjørnespark endte opp hos Marcos Rojo. Forsvarsspilleren sendte ballen videre til Chris Smalling, som igjen fant Schneiderlin. Franskmannen plasserte ballen sikkert til side for Tim Howard. 

Fem minutter senere var gjestene på ferde igjen. Marcos Rojo la et nydelig innlegg fra venstre til Herrera, som headet innlegget kontant i mål.  Det var spanjolens andre scoring denne sesongen. 

Resten av omgangen hadde gjestene full kontroll og Everton klarte ikke å produsere noen store sjanser. 

Fantastisk De Gea-redning
Everton kom bedre med i kampen i starten av andre omgang. Etter 54 minutter fikk Romelu Lukaku lagets største sjanse så langt. Den belgiske kraftspissen fikk en fin pasning fra Aaron Lennon og fyrte til fra kort hold. Men David De Gea fikk kastet ut foten og avverget forsøket. En strålende redning av den spanske keeperen.  

Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake og etter 62 minutter sendte Everton-kaptein Phil Jagielka av gårde en håpløs pasning som ble plukket opp av Schneiderlin. Franskmannen sendte ballen direkte videre til Herrera, som flikket den videre til Wayne Rooney. Rooney kom alene mot Howard og la ballen i nærmeste hjørne. Det var United-kapteinens andre mål denne sesongen og hans andre mål på  bortebane siden november 2014.  

Seieren mot Everton gir United den nødvendige selvtilliten de trenger inn mot  kampen mot serieleder City neste runde.