Sterling-hat trick da City tok ny storseier

I stjernenes fravær løsnet det skikkelig for Raheem Sterling mot Bournemouth.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - Bournemouth 5-1

Med både Vincent Kompany, David Silva og Sergio Agüero ute var mange spente på hvordan Manchester City ville følge opp forrige rundes 6-1-seier over Newcastle.

Men det ble tidlig klart at City-fansen ikke hadde grunn til å bekymre seg. Raheem Sterling viste nemlig hvorfor Manuel Pellegrini bladde opp over 500 millioner for hans tjenester.

Se Sterlings scoringsshow samt resten av målene i videovinduet øverst!

Med tre mål i løpet av de første 45, ett av den svært lekre sorten, bidro Sterling til en ny festaften på Etihad. Også Agüero-erstatter Wilfried Bony meldte seg på i det som endte med 5-1-seier over nyopprykkede Bournemouth.

Sterling åpnet ballet

Gjestene viste ingen respekt i åpningsminuttene, og ville ha straffe etter fem minutter da Nicolas Otamendi la Dan Gosling i bakken innenfor sekstenmeteren. Dommer Mike Dean vinket imidlertid spillet videre.

I stedet smalt det i andre enten like etterpå. Fernandinho fant Pablo Zabaleta, som fra kanten av sekstenmeteren headet inn foran mål. Der stod Wilfried Bony, som fikk tuppet ballen videre til Raheem Sterling. Fra kort hold hadde 18-åringen få problemer med å sette ballen i mål.

Bony økte før Murray svarte

Det tok ikke lang tid før publikum på Etihad kunne reise seg fra stolene igjen. Bacary Sagna slo et tilsynelatende ufarlig innlegg foran mål, men Adam Federici i Bournemouth-målet fumlet ballen i beina på Bony. Ivorianeren takket og bukket, og satte inn 2-0.

Bournemouth måtte vente til midtveis i omgangen med å produsere sin første mulighet, men da var de i tillegg dødelig effektive. Etter fint kombinasjonsspill endte ballen opp hos Glenn Murray, som mot en ryggende Eliaquim Mangala dunket ballen forbi Joe Hart fra sekstenmeteren.

Sterling-showet fortsatte

Men håpet om poeng levde ikke lenge for Eddie Howes menn. Like før halvtimen tredde De Bruyne gjennom Sterling, som fintet begge Bournemouth-stopperne på rumpa før han trillet ballen i mål.

I første omgangs siste minutt var det De Bruyne som ville tegne seg på scoringslista. Fra drøyt vartet Citys nye stjerneskudd opp med et knallskudd, men ballen smalt i treverket.

Vertene skulle likevel få sitt fjerde før pausesignalet lød. Jesus Navas rotet det til etter å ha passert både Federici og Bournemouth-forsvaret, men da spanjolen bommet plukket Sterling opp returen og fullførte hat tricket.

Bony avsluttet festen

Med en komfortabel tremålsledelse var det kanskje ikke så rart at tempoet dalte betraktelig etter hvilen. Med Champions League i bakhodet var det tydelig at de lyseblå sparte på kreftene.

Likevel produserte de noen muligheter. Navas slo et flott innlegg til Bony etter 57 minutter, men Agüero-erstatterens avslutning gikk rett på Federici. 

Minuttet før slutt lyktes det bedre for ivorianeren, som med sitt andre mål for dagen sørget for at det ende med 5-1-seier og en ny jubeldag i den blå delen av Manchester.

Slik startet lagene:

Manchester City (4-2-3-1): Hart - Zabaleta, Otamendi, Mangala, Sagna - Fernandinho, Yaya Touré - Navas, De Bruyne, Sterling - Bony

Bournemouth (4-4-1-1): Boruc - Francis, Cook, Distin, Daniels - Smith, Gosling, Surman, Ritchie - O'Kane - Murray