Van Gaal vet ikke hvorfor Rooney har slitt 

– For meg er det ikke viktig hvem som scorer, sier Manchester Uniteds manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Everton - Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag klokken 16:00.

Wayne Rooney har ikke hatt den beste sesongstarten i Manchester United og står kun med ett eneste mål på syv kamper. Det er ikke godt nok for et Manchester United-lag som jakter på Premier League-tittelen.

Se Rooneys scoring i Premier League øverst i saken!

– Vet ikke hvorfor han har slitt

Det er heller ikke godt nok for Rooney som uttalte under Manchester Uniteds sommerturne at han kunne score over 30 mål kommende sesong. TV 2s kommentator Øyvind Alsaker mener Louis van Gaal må ta deler av skylden for Rooneys ordinære prestasjoner denne sesongen.

Lørdag returnerer Rooney til Goodison Park og gamleklubben Everton. Selv om ikke scoringsnittet til Manchester United-spissen ikke er det beste håper van Gaal at det endelig skal løsne for spissen. Rooney har kun scoret to ganger på Goodison Park på ti forsøk.

– Jeg vet ikke hvorfor han har slitt, det må du spørre Rooney om, men jeg er manager som analyserer motstanderne og gir ham råd på hvordan vi kan uroe forsvaret til Everton. Kanskje han kan score da, sier Louis van Gaal til Sky Sports.

Etter at Anthony Martial er ankommet Old Trafford og har levert flere scoring innrømmer nederlenderen at Rooney har en litt annen rolle i laget.

– Han er vår nummer 10. En slags nummer to spiss. Det er det jeg ønsker, men noen ganger trenger jeg en annen type på midtbanen, fortsetter Manchester Uniteds manager.

– Vi må se om han fortsetter med det, for Wayne kan spille i forskjellige posisjoner. Han har scoret for oss i Mesterligaen. For meg er det ikke viktig hvem som scorer. Vi har scoret en del mål.

Misfornøyd med Rooney-kritikk

Rooneys form har fått en del kritikk denne sesongen. Både av fotballeksperter og av egne fans. Van Gaal fyrer løs mot behandlingen av egen spiss. Han er misfornøyd med kritikken som har kommet.

– I begynnelsen var kritikken deres at vi ikke scorer nok mål, men nå scorer vi en del mål. Da begynner dere å plukke på en enkelt spiller og det liker jeg ikke.

– Han er vårt kaptein, og det er veldig viktig på grunn av hans innflytelse er større enn en annen enkeltspiller i gruppen, avslutter Manchester Uniteds manager.