Dette er Norges motstander i playoff-kampen

Norges motstander i playoff-kampen er klar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se playoff-trekningen i videovinduet øverst i saken!

Søndag ble det klart hvem Norge møter som motstander i playoffen om en billett til EM i Frankrike 2016.

Norge trakk Ungarn, mens Sverige skal ut i en naboduell mot Danmark.

Slik spilles playoff-kampene:

Ukraina - Slovenia
Sverige - Danmark
Bosnia-Hercegovina - Irland
Norge - Ungarn

Saken oppdateres fortløpende!

Det betyr at Norge fikk den beste motstanderen spådd på forhånd.

Før trekningen var Norge useedet sammen med Danmark, Irland og Slovenia. Dermed var Ukraina, Bosnia-Hercegovina, Ungarn eller Sverige var Norges potensielle motstandere før trekningen

– Bestiller ikke billett til Frankrike før kampen

TV 2s fotballekspert Mini vurderte de fire motstanderne slik før trekningen:

– Som alle andre sikkert har fått med seg så er selvfølgelig Ungarn den beste å trekke. Selv om de var nær ved å bli beste treer, så har vi scoret ti mål på dem de siste tre kampene både hjemme og borte. Det er det eneste laget vi vil være en liten favoritt mot, forklarer Mini til TV 2.

Det er også de norske spillerne enige i før trekningen. Er Ungarn den beste trekningen for Norge, er det et land litt lenger øst TV 2s fotballekspert ville unngå.

– Jeg ønsker ikke Ukraina ettersom vi har tapt de siste tre kampene mot dem. Får vi dem bestiller jeg ikke billett til Frankrike før kampen. Selv om de tapte 0-1 for Spania i den siste kampen, så var de bedre enn Spania. Det var kun en god de Gea som hindret dem.

– Du reiser deg i stolen når Zlatan får ballen

Om det ble en naboduell mellom Norge og Sverige tror Mini at Per-Mathias Høgmos menn vil ha en sjanse.

– Litt mer åpen kamp. Jeg holder Sverige som en liten favoritt. Det var vel for to år siden jeg var på Friends Arena og så Zlatan score tre mål. Det er det de har. De har Zlatan. De har matchvinnere.

– Norge har Nyland som matchvinner, men om man ser fremover så har vi ikke de samme typene der, med all respekt for de norske spissen. Når ballen kommer fremover til Zlatan reiser du deg opp i stolen. Våre spisser er ikke der, forklarer Mini videre.

– Vår største mulighet var på tirsdag

Skulle Bosnia-Hercegovina være nasjonen som trekkes opp fra bollen vil ikke det være den vanskeligste motstanderen.

– Bosnia-Hercegovina er hakket foran oss. De har noen stjerne. Dzeko blandt annet. De har spillere som kan avgjøre kamper. Bosnia og Sverige er en ok trekning. Jeg vil nok ikke se på oss som favoritter over to kamper. Det blir et ja om vi får Ungarn. Så håper jeg vi har dagen om det blir Bosnia eller Sverige. Blir det Ukraina håper jeg på et under.

– Hvor stor sannsynlighet er det for norsk deltagelse i EM?

– Generelt vil jeg si under 50 prosent. Får vi Ungarn er vi oppe i 55, mens jeg er under 50 med Sverige og Bosnia. Anslår det som rundt 20 prosent om vi trekker Ukraina. Vi var 17 minutter fra å vinne puljen med lag som Italia og Kroatia. Det ville vært en sensasjon om vi gjorde det. Den største muligheten vår var nok på tirsdag. Det blir ikke enkelt i playoff.