SELSKAPET SIKTET: Seadrill, som John Fredriksen kontrollerer, eier vel 50 prosent av det siktede selskapet Sevan Drilling.  Her ankommer skipsrederen en fest på seilskuten Christian Radich i sommer.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SELSKAPET SIKTET: Seadrill, som John Fredriksen kontrollerer, eier vel 50 prosent av det siktede selskapet Sevan Drilling.  Her ankommer skipsrederen en fest på seilskuten Christian Radich i sommer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fredriksen-selskap siktet for korrupsjon i Brasil

Norske Sevan Drilling er siktet for korrupsjon knyttet til kontrakter inngått med Petrobas i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld ble riggselskapets lokaler ransaket av Økokrim, skriver selskapet i en børsmelding.

Flere norske byer

– Det stemmer at vi hadde en aksjon i går hvor vi ransaket Sevan Drillings kontorer i Oslo. Det ble også foretatt ransaking i andre byer i Norge for å få tak i opplysninger om de forhold som er beskrevet knyttet til agentbruk og kontrakter i Brasil, sier førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim til Dagens Næringsliv.

Flere personer er avhørt i saken, og Økokrim har tatt beslag i datamateriale og regnskapsmateriale.

Selskapet er siktet for brudd på straffelovens paragraf 276a og 276b i forbindelse med betalinger i perioden 2012 til 2015.

Intern granskning

I børsmeldingen skriver Sevan at de samarbeider med myndighetene.

Sevan Drilling ble i 2011 utskilt fra Sevan Marine ASA. John Fredriksen-kontrollerte Seadrill eier vel 50 prosent av aksjene i Sevan Drilling, ifølge Dagens Næringsliv.

Sevan Marine har gjennomført en intern granskning av saken som omhandler tildelingen av kontrakter fra Petrobras til Sevan i perioden 2005 til 2008. I en rapport oversendt Økokrim slår de fast at det er mer sannsynlig enn ikke at uregelmessige utbetalinger fant sted. 

(NTB)