Her er Rosenborgs nye gull-låt

Trondheims-bandet Sugar Louise tar seriegullet på forskudd i ny RBK-låt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire runder før slutt ligger Rosenborg an til å ta sitt første seriegull siden 2010.

Åtte poeng skiller ned til Stabæk, og om bæringene avgir poeng mot Aalesund lørdag kan RBK sikre gullet med seier over Bodø/Glimt søndag.

Selv om det fortsatt er teoretisk mulig at Stabæk går forbi, regner trondheims-bandet Sugar Louise gullet som sikret. Fredag ga de nemlig ut låta «Ikke Engang Robin Hood (Kan Ta Gull Fra RBK)».

Se den nye Rosenborg-låta i videovinduet øverst i saken!

– På tide med en ny RBK-låt

Vokalist Odd-Reidar Liasjø tror den har potensiale til å bli en klassiker blant RBK-fansen.

– Det var på tide med en frisk RBK-låt. Det er lenge siden sist gang det ble laget noe ordentlig. Jeg føler låta er pakket inn fint, og hook-linen med Robin Hood er noe folk legger merke til. Jeg synes også vi har fått til en kul video med bra timing. I tillegg har det blitt jobbet bra på PR-fronten, sier Liasjø til TV 2.

– Hva er historien bak låta?

– Linja med Robin Hood kom jeg på midt på natta. Den kom veldig spontant, og jeg måtte stå opp og bare skrive den ned. Det var kanskje halvannet år siden - lang tid før vi visste at det ble noen kjempesesong. Vi har holdt pusten i hele år, og når storspillet bare har fortsatt kunne vi endelig få ut låta.

Skal opptre på cupfinalefesten

Liasjø tok sammen med bandet kontakt med Kjernen under produksjonen. Responsen lot ikke vente på seg.

– Håpet var å kunne bruke den på cupfinalefesten. Vi sendte låta til dem, og en halvtime senere fikk vi svar om at vi var hjertelig velkomne til å opptre på festen.

Men før en eventuell cupfinaletriumf skal seriegullet sikres. Da blir det også fest.

– Sikrer vi gullet på søndag blir det vel bare å ringe og ta seg fri på mandag. Det hadde vært helt rått om det skulle skje allerede nå. I tillegg til glede blir det nok en lettelse for mange. Det har jo ikke akkurat gått på skinner de siste årene, sier Liasjø til TV 2.

– Står i stil med årets Rosenborg-utgave

Rosenborgfansen har nemlig måttet se erkerival Molde ta hele tre seriemesterskap siden trønderne forrige gang endte på topp.

– Det er kjipt å se at Molde tok over tronen. Likevel har vi vært såpass dårlige at vi bare har oss selv å skylde. Nå har vi endelig våknet igjen. Jeg føler låta står i stil med den ungdommelige og energiske stilen som preger Rosenborg for tiden.

Leder i RBKs supporterklubb Kjernen, Espen Viken, tror låta vil slå godt an på Lerkendal.

– Det er en kul klassiker. Den kommer til å funke godt. Den har en bra «drive» og blir nok brukt i flere sammenhenger. I tillegg er det jo en stund siden forrige gang vi hadde ei kvalitetslåt, sier Viken til TV 2.

– Skikkelig artig å være trønder

Uansett hvordan det måtte gå i sesonginnspurten ser Viken på årets sesong som en suksess.

– Skjer det ikke noe ekstraordinært får vi serie- og cupgull. Men vi må ikke glemme at Rosenborg erfaringsmessig har tapt seriegull i kamper mot svakere motstand. Så spillerne må passe på å ha riktig inngang til kampene nå i slutten, sier Viken.

– Er man redd for spillerflukt? Det har jo gått rykter om at flere er ønsket i utlandet...

– Jeg tror vi skal klare å sitte på juvelene våre. Det som gjør meg rolig på dette punktet er at Stig Inge (Bjørnebye), Kåre (Ingebrigtsen) og Erik (Hoftun) har gjort gode kjøp i år. De som har kommet inn har bidratt umiddelbart, og i positiv effekt. Skulle vi oppleve å måtte selge viser dette at vi kan komme oss videre.

– Er dette starten på en ny storhetstid for RBK?

– Jeg føler de fleste kjenner på seg at dette er starten på noe bra. Det er skikkelig artig å være trønder og rosenborg-supporter for tiden, avslutter Viken til TV 2.