Ostekake
Ostekake

Ostekake fra New York

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Ha blandingen i en springform 22 cm. Press massen godt ned mot bunnen og ut i kantene. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.

Varm stekeovnen til 175 oC.

Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra vaniljestang, eggene og halvparten av revet sitronskall. Bland til en glatt masse. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 50-60 min, ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen( la stekeovnen fortsatt stå på). Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca 15 min.

Bland sammen rømme/crème fraiche og sukker ,resten av sitronskallet og skrap ut frøene av vaniljestangen . Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i springformen. Sett tilbake i stekeovnen i ca 12 min.

Til den er blank og fast.

Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres.

Server med friske bær/frukt eller en bærsaus.