Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Ha blandingen i en springform 22 cm. Press massen godt ned mot bunnen og ut i kantene. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.

Varm stekeovnen til 175 oC.

Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra vaniljestang, eggene og halvparten av revet sitronskall. Bland til en glatt masse. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 50-60 min, ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen( la stekeovnen fortsatt stå på). Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca 15 min.

Bland sammen rømme/crème fraiche og sukker ,resten av sitronskallet og skrap ut frøene av vaniljestangen . Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i springformen. Sett tilbake i stekeovnen i ca 12 min.

Til den er blank og fast.

Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres.

Server med friske bær/frukt eller en bærsaus.