Israelsk soldat angrepet av palestiner utkledd som journalist

Minst tre palestinere er døde etter å ha blitt skutt av israelske soldater under voldelige protester på Vestbredden og Gazastripen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Palestinere hadde døpt denne fredagen «revolusjonsdagen» i protest mot den israelske okkupasjonen.

Angrep med kniv

De voldelige protestene som brøt ut i det annekterte Øst-Jerusalem og på den okkuperte Vestbredden for over to uker siden, har den siste tiden også spredt seg til Gaza, hvor to palestinere ble drept i sammenstøt med israelske soldater fredag.

En palestinsk mann, utkledd som journalist, gikk til angrep på en israelsk soldat utenfor Hebron fredag, skriver Reuters. 

Mannen var kledd i en gul refleksvest med PRESSE påskrevet. 

Palestineren ble skutt og drept av israelske soldater. Han døde på stedet. 

Vi advarer mot sterke bilder i saken. 

Store demonstrasjoner 

På Gazastripen støtte flere hundre palestinske demonstranter sammen med israelske soldater på ulike steder langs grensen etter at både den regjerende Hamas-bevegelsen og gruppen Islamsk jihad hadde oppfordret til protester.

Soldatene skjøt mot palestinere som demonstrerte og kastet stein nær grensen.

En 19-åring døde etter at han ble skutt i hodet i sammenstøt ved grenseovergangen Beit Hanoun (Erez) nord på Gazastripen, ifølge helsedepartementet i den palestinske enklaven.

En 22 år gammel palestiner ble også drept, mens 98 oppgis å ha blitt såret av israelske skudd i protestene langs grensen mellom Israel og Gazastripen fredag.

NTB /TV 2