Israelsk soldat angrepet av palestiner utkledd som journalist

Minst tre palestinere er døde etter å ha blitt skutt av israelske soldater under voldelige protester på Vestbredden og Gazastripen fredag.

Palestinere hadde døpt denne fredagen «revolusjonsdagen» i protest mot den israelske okkupasjonen.

Angrep med kniv

De voldelige protestene som brøt ut i det annekterte Øst-Jerusalem og på den okkuperte Vestbredden for over to uker siden, har den siste tiden også spredt seg til Gaza, hvor to palestinere ble drept i sammenstøt med israelske soldater fredag.

En palestinsk mann, utkledd som journalist, gikk til angrep på en israelsk soldat utenfor Hebron fredag, skriver Reuters. 

Mannen var kledd i en gul refleksvest med PRESSE påskrevet. 

Palestineren ble skutt og drept av israelske soldater. Han døde på stedet. 

Vi advarer mot sterke bilder i saken. 

Store demonstrasjoner 

På Gazastripen støtte flere hundre palestinske demonstranter sammen med israelske soldater på ulike steder langs grensen etter at både den regjerende Hamas-bevegelsen og gruppen Islamsk jihad hadde oppfordret til protester.

Soldatene skjøt mot palestinere som demonstrerte og kastet stein nær grensen.

En 19-åring døde etter at han ble skutt i hodet i sammenstøt ved grenseovergangen Beit Hanoun (Erez) nord på Gazastripen, ifølge helsedepartementet i den palestinske enklaven.

En 22 år gammel palestiner ble også drept, mens 98 oppgis å ha blitt såret av israelske skudd i protestene langs grensen mellom Israel og Gazastripen fredag.

NTB /TV 2