Godsets stjernetrio styrket sølvhåpet

Ny oppvisning fra Strømsgodsets offensive stjerner da medaljerival Odd ble satt på plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset - Odd 2-1

Marcus Pedersen, Iver Fossum og Gustav Wikheim har herjet med nærmest samtlige av Strømsgodsets motstandere i høst.

Fredagens viktige kamp i medaljestriden mot Odd var intet unntak.

Se alle målene i videovinduet øverst i saken!

Wikheim var nære på både én og to ganger før Pedersen iskaldt satte inn sitt åttende mål på ni kamper siden returen til Marienlyst.

Like etterpå var hele Godsets supertrio involvert da Wikheim serverte Pedersen, som med en lekker hælflikk fant Fossum som avsluttet med sitt ellevte mål i årets Tippeliga.

– Det er klassescoring! Det er bare å ta av seg stilongsen, det er praktfull fotball!, utbrøt kommentator Harald Bredeli.

Kollega Egil Olsen lot seg også begeistre av hjemmelagets angrepsfotball.

– Det er nesten til å få gåsehud av!

Pape Paté Diouf reduserte fem minutter før slutt, men til ingen nytte. 2-1-seieren gjør at Bjørn Petter Engebretsens menn legger press på Stabæk i sølvkampen. Nå er drammenserne bare poenget bak Bob Bradleys menn, som møter Aalesund lørdag.

Se status i medaljekampen i Tippeligaen her!

– Sølvkampen er allerede over

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen mener likevel at laget ikke har muligheter til å ta igjen bæringene.

– Sølvhåpet er borte for lenge siden. Stabæk tar det. Så vi får konsentrere oss om å vinne neste kamp, da har vi en sjanse til å ta bronsen - men ikke noe mer enn det.

For Odd er det nå fire poeng opp til medalje. Likevel har ikke trener Dag-Eilev Fagermo gitt opp.

– Vi skal gjøre det vi kan de tre siste kampene, og presterer Godset som i dag tror jeg Rosenborg tar de her neste helg, og da er det jo match igjen.

– Mest av alt har jeg savnet sangen min

For Marcus Pedersen var fredagens kamp enda en opptur. Etter returen til Marienlyst har spissen virkelig funnet formen etter flere tunge år. Åtte mål på ni kamper sier sitt.

– Det er utrolig deilig. Du hører på stemningen at dette betyr mye. Det vrikker i dansefoten!, utbrøt Pedersen til TV 2 etter kampslutt.

– Hvordan har det å vært vekke fra dette? Du har jo ikke fått det helt til andre steder...

– Det har vært et savn. Mest av alt har jeg savnet sangen min, gliset Pedersen mens han nynnet med på fansens hyllest av ham.

– Hva er det Godset og Drammen har som ingen andre kan tilby deg?

– Det handler mest om tryggheten jeg har her. Jeg vet hvordan det jobbes her, og føler meg som hjemme.

Et skår i gleden for drammenserne er at både Pedersen og kaptein Jørgen Horn må stå over mot Rosenborg neste helg, da begge pådro seg gult kort nummer fem for sesongen.

Wikheim nære ved å straffe Odds høye press

Dag-Eilev Fagermos menn gikk ut med et høyt press, noe som nesten straffet seg etter sju minutter.

Iver Fossum fikk ballen i mellomrommet og tredde gjennom Gustav Wikheim, som fra kanten av femmeteren satte ballen like til side for målet til Sondre Rossbach.

Wikheim var igjen på farten etter kvarteret. Mohammed Abu startet en kontring som endte med at Godsets nummer 19 avsluttet godt fra like utenfor sekstenmeteren, men Rossbach var kjapt nede og fikk avverget.

Midtveis i første omgang kom Odds første mulighet. Olivier Occean ble spilt gjennom og fikk stå alene inne i Godsets sekstenmeter før han smalt ballen i stolpen.

Mål og lekker målgivende fra glodhet Pedersen

På det tredje skulle det skje i andre enden. Iver Fossum serverte Marcus Pedersen, som fra sekstenmeteren plasserte ballen vakkert i hjørnet til venstre for en sjanseløs Rossbach.

Men den hjemvendte sønn ga seg ikke der. Fem minutter senere satte Wikheim fart på venstrekanten og slo inn foran mål. Pedersen så Fossum komme løp bak seg, og hælflikket ballen nydelig videre til 18-åringen som skled inn 2-0.

Brant gigantsjanse før han scoret

Dag-Eilev Fagermo svarte med å ta ut stortalentet Rafik Zekhnini i pausen. Inn kom Pape Paté Diouf, og den tidligere Molde-spilleren presenterte seg nærmest umiddelbart.

Occean slo inn på bakre stolpe hvor Diouf ventet, men på omtrent blankt mål presterte innbytteren å sleive ballen bakover (!) i banen.

Så var det igjen Godset og Pedersen. Fossum la inn til spissen, som plukket opp sin egen retur og fyrte av. Denne gangen fikk imidlertid Rossbach slått til hjørnespark.

Ti minutter før slutt fikk Diouf igjen sjansen, men avslutningen ble mesterlig stoppet av Bugge Pettersen. På forsøk nummer tre lyktes det endelig for senegaleseren. Han mottok et gjennomspill fra Jone Samuelsen og plasserte ballen kontrollert i det lengste hjørnet.

Gjestene klarte aldri generere noen skikkelig sluttspurt de siste minuttene, og dermed endte det med 2-1-seier til Strømsgodset.