Se Aces Crews rørende dans: – Det beste vi har sett! Verdensklasse!

Dommere, publikummere og programleder måtte tørke tårene etter denne Norske Talenter-opptredenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ni semifinalister står på scenen under årets første direktesendte semifinale i Norske Talenter

Nedenfor kan du se hva de fire dommerne Mia Gundersen (53), Bjarne Brøndbo (50), Linn Skåber (45) og Suleman Malik (24) mener om kveldens talenter, og du kan også se alle opptredenene om igjen.

Se hvordan du kan stemme på dine favoritter her. 

Trykk F5 (PC) eller cmd+R (Mac) for å se siste versjon av artikkelen. 

Dommerne om første dansepar: – Funky og fresht!

Først ut i kveld var Olav Elias Doennestad (11) og Amalie Aune (11) fra Kristiansand, som har imponert dommerne med sin dans gjennom auditionrunder og dommercamp. 

Suleman, som selv er danser, lot seg begeistre også denne gangen. 

– Det var funky, fresht. Og ikke minst sjarmerte dere meg skikkelig i dag! Og én ting til: Ikke stopp med det dere driver med. Fortsett, fortsett, fortsett. Fortsett! sa han.

Også Bjarne mente nivået var like høyt i livesendingen. 

– Jeg er fremdeles like imponert som jeg var på audition. Jeg synes dette er et bevis på at hardt arbeid fører til resultat, mente han.

– Jeg ser danseglede kombinert med en vilje av stål. Jeg ser lange, fine armer og det er så nydelig å se på dere! Fremtiden deres er sikret innen dans, sa Mia. 

Brøndbo om Eline: – Du har en gudegave

Eline Høyer var andre deltaker på scenen i kveld. Sangeren og gitaristen fremførte en egenkomponert låt i kveld. 

Linn har vært begeistret for deltakeren gjennom sesongen. Det tok ikke slutt i kveld. 

– Ærligheten din kommer ut i salen. Det du gjør, som er vanskelig og som få klarer, er at forsiktigheten din kommer over scenekanten og berører oss. Du er virkelig en av mine favoritter, kommenterte hun. 

Også Bjarne mente deltakeren gjorde det stort. 

– Det tok litt tid før jeg skjønte låta. Men det var fantastisk forløsende da du kom til refrenget. Det var veldig flott. Du har en gudegave av en stemme. Og så er det noe med å gå ut på den scenen med historien din på direkte TV, det er ganske tøft. Det er verdig Norske Talenter, sa han. 

Gullknapp-Ronia leverte

Tredje semifinalist ut i kveld var Ronia Keyvan (15), som fikk gullknappen av dommer Suleman da hun sang på første audition

Hennes liveversjon av «Say You Love Me» av Jessie Ware skuffet ikke. 

– Nice! Heftig! Du var elegant og du tok meg med på en heftig reise. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg trykket på gullknappen, sa Suleman. 

Bjarne Brøndbo var ikke like overbevist over Ronia på auditionrundene. I kveld hadde pipa fått en annen lyd. 

– Nå er jeg ikke i tvil. Du er 15 år. Du har en veldig voksen klang i stemmen din. Og så virket det ikke som du var nervøs i det hele tatt. Det så ut som du koste deg i de minuttene du var på scenen. Dette var veldig overbevisende gjort, sa han.

Bjarne om sagemusikk: – Kan bli stort!

Ingar Ben Nordby og Uno Alexander Vesje i duoen Bueno spiller musikk på harpe og sag. 

Linn Skåber var minst like positiv som hun var i de innledende rundene i talentprogrammet. 

– Jeg elsket dette fra første sekund sist gang også. Det er så rart med de sagegreiene. Først ler du litt av konseptet før du skjønner hva det er. Så blir man lokket inn, det må være noe magi i sagen din. Jeg tenker «hvorfor hører jeg ikke mer på sag?».

Bjarne så rørt ut bak dommerbordet under opptredenen. Han innrømmet at musikken traff.

– Dere treffer hjertet mitt med noe urnorsk i dag. Det var Flåklypa-musikk og det var bilde i bakgrunnen. Det var saga. Jeg tror dette kan bli stort!

Ballade-Lars fikk Bjarne til å gråte 

Lars Hansen (43) trengte mye mot for å melde seg på Norske Talenter, han har nemlig aldri hatt troen på seg selv. Han har likevel imponert dommerne gang på gang.

I kveld sang han Celine Dions «All by myself». Det fikk han full uttelling for i tilbakemeldingene. 

– Vet du hva, Lars. Jeg elsker stemmen din, begynte Mia. 

– Jeg elsker den styrken din. Dramaet ditt. At du våger å gå i retningen du gjør og ta det helt ut i svingen. Du synger fra innerst i sjelen og det er så mange som er sånn som deg som ikke våger å gjøre det du gjør. Det er fantastisk flott! 

Etter å ha tenkt seg nøye om, fant Linn Skåber til slutt beskrivelsen hun mente var mest treffende. 

– Du er fortryllende! Og du er en utrolig blanding. Du er sympatisk, opphøyet, folkelig. Jeg håper det norske folk skjønner hvilken juvel de har foran seg, og at de stemmer på Lars. 

Bjarne Brøndbo felte en tåre under Lars' ballade i kveld. 

– Det er jo ingen sånne som deg. Ingen norsk artist. Ingen som er i nærheten av å være som du er. Du er en helt unik person, og som Linn sa, er du både folkelig og Barry Manilow. Du er alt. Du er utrolig dyktig, det vil jeg si.

Sirkusartistene fikk skryt

Sirkus Svalnardo fra Svalbard har imponert Norske Talenter-dommerne med luftakrobatikk.

Bjarne likte det han så. 

– Jeg synes dette er flott å se på. Det er en veldig uvanlig greie dere driver med. Det er ikke så mange som driver med sirkusakrobatikk. Jeg regner med at alle på Svalbard er veldig stolt av dere. Og det dere gjør med kroppene og hvordan dere bruker dem nesten som en skulptur til tider er veldig fint å se på, kommenterte han. 

Mia var også positiv. 

– Jeg tenker at det å drive et lite sirkus gir veldig mange muligheter. Dere har sikkert inspirert så mange til å tenke at de skal klatre i gardinene hjemme. Jeg liker veldig godt det dere holder på med. Dere har fortsatt mye å gå på, som synkronisering. Men dere ser ut til å ha det gøy! 

– Du får meg til å elske samisk rap!

Kevin André Boine (21) rappet og sang på samisk også i denne runden av Norske Talenter. 

Linn Skåber var temmelig entusiastisk.

– Sjangermessig, av de sjangerne jeg liker best her i år, så tror jeg det er samisk rap! Du har lært meg å elske samisk rap. Jeg håper at det norske folk også gjør det, for jeg har så lyst til å se deg videre i denne konkurransen. Du er skikkelig god. 

Mia Gundersen var hakket mer moderat. 

– Jeg tenker at melodiene dine er styrken din. Virkelig. Det halter litt i fremførelsen. Du har mindre energi på enkelte deler. Når du drar til og tar opp tempo, begynner du å leve. Du har en enorm energi som kommer gjennom, men må jobbe med å få det til å sitte som en helhet, sa hun.

Sang med isblokk på hodet

Svein Røsten (60) sjokkerte dommerne ved å ta med en blodigle da han opptrådte på audition. Denne gangen sang han med en stor isblokk på hodet. 

– Suleman er så redd at jeg kjenner frykten hans helt hit, lo Linn da sangen var over. 

– Jeg er ikke redd, jeg er bekymret! Og samtidig skikkelig skeptisk. Hva er det her for noe? Hva er det som foregår her, svarte Suleman. 

Bjarne var på sin side mer begeistret enn skeptisk. 

– Jeg blir litt stolt av at en trønder kommer og gjør dette. Hvis du setter det i sammenheng med Pink Floyd og rosa griser over arenaen ... For meg er dette en flott melodi, det er teatralsk, og du byr på noe helt annet enn det de andre gjør. Jeg kunne tenkt meg og sett en forestilling med din musikk. Jeg vil spille keyboard! 

Dansegruppa Aces Crew rørte alle: – Dette er i verdensklasse!

Sist ut i kveld var dansegruppa Aces Crew, som har bevist for dommerne at de fortjente en plass i semifinalen. 

Deres dramatiske dans fikk både dommere, publikummere og programleder til å tørke tårene i kveld. 

– Ja, jeg tørker tårene, sier Mia Gundersen. 

– Jenter, vet dere hva, nå skal jeg bli veldig poetisk. Dette her har gitt meg frysninger på hele kroppen. Denne dansen danser dere for alle jordens jenter. Dette var ren kvinnekraft! Jeg vil oppfordre alle til å stemme der hjemme, for disse jentene vet hva de holder på med. Utrolig godt jobbet. Hvis dere ikke får nok stemmer, blir jeg sur, fortsatte hun.

Danser Suleman holdt heller ikke tilbake. 

– Kort og godt: Dere er den beste dansegruppa som har vært med på Norske Talenter noensinne!

Bjarne Brøndbo var også enig i at Aces Crew leverte. Og ikke bare på norsk nivå. 

– Jeg har sett en del dans på TV og utenlandske talentshow. Jeg at hele kroppen deres er med i nummeret. Ansiktsuttrykkene, bevegelsene. Dette er i verdensklasse, sa han.

Se dansen til Aces Crew øverst i artikkelen!

Se det første intervjuet med finalistene som er videre her. Se Norske Talenter fredager klokken 19.30 på TV 2.