Tina Jørgensen ble funnet drept i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore kirke i Rogaland.  FOTO: CARINA JOHANSEN/NTB SCANPIX
Tina Jørgensen ble funnet drept i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore kirke i Rogaland. FOTO: CARINA JOHANSEN/NTB SCANPIX

Tina-siktet snakker detaljert om drapet i hittil ukjent lydopptak

STAVANGER (TV 2): Fredag tok Tina-saken er ny vending. I et hittil ukjent lydopptak snakker én av de siktede detaljert om drapet på Tina Jørgensen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et hittil ukjent lydopptak i Tina Jørgensen-saken ble i dag overlevert politiet.

Det bekrefter etterforskningsledelsen i Stavanger overfor TV 2 fredag kveld. 

NYE LYDOPPTAK: Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt bekrefter at det har blitt levert inn nye lydopptak i Tina-saken.  FOTO: TV 2 / TV 2
NYE LYDOPPTAK: Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt bekrefter at det har blitt levert inn nye lydopptak i Tina-saken. FOTO: TV 2 / TV 2

Én av de siktede snakker 

På opptaket snakker en av de siktede om drapet og detaljer rundt det.

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl og et titalls etterforskere arbeider fortsatt på høygir
med å løse mysteriet rundt drapet på Tina Jørgensen i Stavanger i 2000.

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt et lydopptak som ble levert inn ved lensmannskontoret i Lyngdal i dag. Dette er på vei til Stavanger, sier etterforskningsleder i Rogaland politidistrikt Bjørn Kåre Dahl.

TV 2 vet at det er en av de fire som er siktet i saken som snakker på det nye lydopptaket og vedkommende kommer med svært detaljerte opplysninger rundt det angivelige åstedet og funnstedet:

– Vi har ikke hørt på dette lydbåndet så vi vet ingenting om innholdet foreløpig, sier Dahl. 

Analyse

De fire mennene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen, er løslatt fra varetekt og samtlige nekter straffskyld.

Det var et lydopptak som politiet mottok i sommer som var medvirkende årsak til at de fire ble siktet. Politiet utelukker ikke at noen av de involverte i saken kan bli kalt inn til nye avhør:

– Det er vanskelig å si før vi har analysert innholdet i det nye opptaket, men visst det er noe der som vi lurer på, så kan det bli aktuelt, sier Dahl.