Han har aldri hatt skikkelig kjæreste, men giftet seg med en ukjent på TV 

Lars Peter Østrem (29) debuterte som samboer med TV-kameraer på slep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lars Peter Østrem (27) hadde aldri møtt Annika Franksdottir Hvaal (29) før.

Hans første møte var da hun sto i hvit brudekjole og de skulle gifte seg med hverandre i TVNorge-programmet «Gift ved første blikk».

I tillegg hadde han null erfaring med å være både samboer og skikkelig kjæreste.

GIFT OG GLAD: det var god stemning da Annika Franksdottir Hvaal og Lars Petter Østrem giftet seg i programmet Gift ved første blikk på TVNorge. FOTO: STINE-MARI FALSTAD / TVNORGE
GIFT OG GLAD: det var god stemning da Annika Franksdottir Hvaal og Lars Petter Østrem giftet seg i programmet Gift ved første blikk på TVNorge. FOTO: STINE-MARI FALSTAD / TVNORGE

– Jeg har alltid vært dårlig på dette sjekkespillet. Så siden jeg har vært så usikker før, utfordret jeg meg selv ved å være med på dette, sier Lars Peter Østrem til God kveld Norge.

Hun var skeptisk

Annika Franksdottir Hvaal var litt skeptisk da hun hørte at han aldri hadde hatt skikkelig kjæreste før.

– Men det er jo ikke alle som har vært i mange forhold. Så det var veldig fordomsfullt av meg, innrømmer Annika.

For paret fikk øyeblikkelig god kontakt.

– Det var aldri noe is mellom oss. Det var rett på kommentarene og bare gøy. Det var smil og latter med en gang, forteller de to.

Menglet selvtillit

Men Lars Petter var ikke sikker på om han hadde draget.

– Jeg har stor selvtillit på mange områder. Jeg kan gifte meg på TV og fjase foran folk. Men har slitt med selvtilliten når det gjelder kjærlighet og det å være nær en annen person.

Han forklarer mangelen på selvtillit med at han ble mobbet på barne- og ungdomsskolen.

– Etter det slet jeg veldig med relasjoner etterpå. Jeg synes det er viktig å vise at mobbing tar på, men at man kan komme seg forbi det, sier Lars Peter som nå jobber som lærer og bruker sine erfaringer for å hjelpe sine egne elever.

Skrek til kameramannen

I en av episodene av «Gift ved første blikk» viser han sin egen sårbarhet.

– Det var en dag hvor Annika så hvor vanskelig dette var for meg. Jeg knakk sammen, og dagen gikk bort i gråt, sier Lars Peter som har litt humor på det hele;

– Jeg skrek til kameramannen: «Skal du ha med virkeligheten, må du ha med dette her», sier han og paret bryter ut i latter.