Smørbrød med tomatsalat

Foccacia

Pensle brødskivene med olivenolje og stek lett i en stekepanne.

Del tomatene i to og bland sammen med finhakket gressløk, god olivenolje, god balsamicoeddik, flaksalt og pepper.

Anrett på brødskivene, legg over frisk basilikum.

Foccacia:

Rør sammen lunkent vann, olje, hvetemel, tørrgjør og salt til en tykk ” grøtaktig” deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving i ca 30 min. ta deigen over i en liten langpanne kledd med bakepapir, eller bruk en stor rund form 28 cm i diameter, dekk bunne med bakepapir.

Dekk til og sett til heving i ca 30 min.

Dryss over flaksalt og god olivenolje. Stikk hull i brødet med fingrene slik at salt og olje fordeler seg ned i brødet.

Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 oC i 20-30 min.