RASER PÅ FACEBOOK: Her er Åge Aleksandersen (66) fotografert under en konsert i Trondheim i 2012. Foto: Ned Alley / Scanpix
RASER PÅ FACEBOOK: Her er Åge Aleksandersen (66) fotografert under en konsert i Trondheim i 2012. Foto: Ned Alley / Scanpix

Åge Aleksandersen i heftig Facebook-krangel med storavis

– Jeg vil ha ferien min i fred, tordner Åge Aleksandersen (66) på Facebook. Det er starten på en ordkrig mellom rockeartisten og Adresseavisens kommentator. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I det siste har Adresseavisen skrevet om trønderrockens dominans i Nord-Trøndelag, og i den forbindelse har de ønsket at Åge Aleksandersen skal engasjere seg i debatten.

Men rockeartisten er ikke særlig glad for å få slike henvendelser når han er på ferie. I et Facebook-innlegg raser han mot Adresseavisen og deres journalister. 

– Jeg vil ha ferien min i fred, skriver Aleksandersen i blokkbokstaver, og avslutter setningen med to utropstegn.

– Journalisten må oppføre seg

I Facebook-innlegget skriver Aleksandersen at han for tiden er på ferie i utlandet, etter en lang turne. Da han i starten av denne uken ble oppringt av en av Adresseavisens journalister, svarte han at han ville sove på det om hvorvidt han hadde tid og krefter til å involvere seg i debatten. 

Tirsdag skal han deretter ha tatt kontakt med avisen igjen, og sagt nei takk til å stille opp i debatten.

Men da kommentator Terje Eidsvåg i går skrev at Aleksandersen velger å ikke kommentere saken, satte det sinnet i kok hos rockeartisten.

– Jeg har forklart hvorfor jeg vil ha ferie, jeg har forklart at jeg er sliten! Jeg forventer at man respektere dette, men ser meg nå nødt til å delta. Min deltagelse nå handler bare om at journalist Eisvåg må oppføre seg, skriver Aleksandersen i Facebook-innlegget.

Kritiserer nettjournalistikken

Videre retter han kritikk mot dagens nettmedier. 

– Fornuftig meningsutveksling og debatt umuliggjøres når fornuften forvitrer hos journalister på nett og etter hvert reduseres til teite overskrifter og utropstegn og rop, skriver han. 

Aleksandersen skriver at han ikke kommer til å gi flere kommentarer til Adresseavisen.

– Jeg fortsetter ferien jeg. Og stenger alle "kanaler", avslutter han innlegget.

– Jeg tar meg ikke nær av det

JEG VIL HA FERIEN MIN I FRED !! TERJE EIDSVÅG. !!I den siste tiden har jeg vært "deltager" i en debatt rundt "Trø...

Posted by Åge Aleksandersen on Friday, October 16, 2015

Adresseavisens kommentator Terje Eidsvåg har selv svart på Aleksandersens Facebook-innlegg, hvor han skriver at han ønsker rockeartisten en god ferie.

Eidsvåg sier til TV 2 at han ikke tar seg nær av kritikken fra Aleksandersen.

– Det blir ganske kraftig når han utroper meg som ferieødelegger på Facebook, men jeg tar meg ikke nær av det. Jeg har kritisert mange andre tidligere, så det må jeg tåle, sier Eidsvåg til TV 2. 

Eidsvåg påpeker at han aldri har ringt Aleksandersen, og at han heller ikke var klar over at rockeartisten var på ferie da han skrev kommentaren i Adresseavisen

– Det må være lov å oppfordre han til å komme med bidrag i en debatt om trønderrocken og kulturlivet i Trøndelag. Åge Aleksandersen er høvdingen i og grunnleggeren av trønderrocken, sier Eidsvåg.

Mot slutten av Facebook-innlegget kommer Aleksandersen inn på debatten om trønderrocken og deler noen av sine tanker.

– Selv om han skjeller meg ut først, så kommer han med interessante betraktninger om debatten etter hvert. Og det er dét jeg har etterlyst, sier Eidsvåg.