Feire høsten med å invitere på krydret eplekake i langpanne!

Den Norske epledagen er til lørdag, og dette må markeres.

Krydret eplekake i langpanne

Rester egner seg godt til frysing.
Vil du lage en liten oppskrift til en rund form på 18 -20 cm., del oppskriften på fire (se mengde i parentes).


Dette trenger du:

  • 500 g  (125 g) mykt smør
  • 500 g  (125 g) sukker
  • 500 g  (125 g) hvetemel
  • 2 ss  (1 ½ ts) bakepulver
  • 2 ts  (½ ts) kanel
  • 1 ts  (½ ts ) vaniljesukker
  • 1 ts  (¼ ts ) kardemomme
  • 1 ts  (¼ ts) malt ingefær, kan sløyfes
  • ½ ts (1 krm) malt nellik, kan sløyfes
  • 8 (2) egg
  • 1/2 dl  (1-2 ss) kaldt vann, evt. eplejuice
  • 10-12 (3-4) epler
  • Sukker og eventuelt hakkede nøtter/mandler til dryss

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 180 grader.
Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Rør inn hvetemel, bakepulver, krydder og egg.
Kaldt vann eller eplemost røres inn helt tilslutt.
Hell røren i langpannen, eller rund form, dekket med bakepapir i bunnen.
Del epler i båter (skrell om det ønskes) og stikk ned i deigen.
Dryss evt. over litt sukker og hakkede nøtter/mandler.
Stek på nederste rille i 35-45 min. (lengst tid for langpannen).
Server kaken lun med is eller vaniljekesam, evt. blandet med litt pisket krem.