Feire høsten med å invitere på krydret eplekake i langpanne!
Den Norske epledagen er til lørdag, og dette må markeres.
Krydret eplekake i langpanne
Rester egner seg godt til frysing.
Vil du lage en liten oppskrift til en rund form på 18 -20 cm., del oppskriften på fire (se mengde i parentes).
Dette trenger du:
- 500 g (125 g) mykt smør
- 500 g (125 g) sukker
- 500 g (125 g) hvetemel
- 2 ss (1 ½ ts) bakepulver
- 2 ts (½ ts) kanel
- 1 ts (½ ts ) vaniljesukker
- 1 ts (¼ ts ) kardemomme
- 1 ts (¼ ts) malt ingefær, kan sløyfes
- ½ ts (1 krm) malt nellik, kan sløyfes
- 8 (2) egg
- 1/2 dl (1-2 ss) kaldt vann, evt. eplejuice
- 10-12 (3-4) epler
- Sukker og eventuelt hakkede nøtter/mandler til dryss
Slik gjør du:
Varm stekeovnen til 180 grader.
Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Rør inn hvetemel, bakepulver, krydder og egg.
Kaldt vann eller eplemost røres inn helt tilslutt.
Hell røren i langpannen, eller rund form, dekket med bakepapir i bunnen.
Del epler i båter (skrell om det ønskes) og stikk ned i deigen.
Dryss evt. over litt sukker og hakkede nøtter/mandler.
Stek på nederste rille i 35-45 min. (lengst tid for langpannen).
Server kaken lun med is eller vaniljekesam, evt. blandet med litt pisket krem.
Artikkelen er oppdatert