Scones

Scones smaker best nystekte , gjerne med syltetøy/rørte bær og litt krem eller rømme til en kopp te eller varm krydret solbærsaft .

Scones (usøtede) kan også serveres til en salt eller en suppe.

Bland sammen 7 dl hvetemel, bakepulver og salt. Smuldre inn smøret og tilsett yoghurt, melk og egg. Rør deigen sammen og tilsett ønsket fyll. Ikke arbeid deigen for lenge . Er deigen klissete tilsett litt mer hvetemel.
Ha deigen over på et melet bakebord og form deigen ut til 2 runde ”kaker” ca 3 cm tykke. Legg på bakepapirkledt stekebrett.
Skjær hver ”kake” i 8 snipper , nesten igjennom, men behold den runde formen. Eller form til en tykk leiv ca 3 cm tykkelse og stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepapirkledt stekebrett. Eller form deigen til et rektangel ca 2 cm tykt og skjær ut firkantede scones , ca 7x7 cm


Stek i varm stekeovn på midterste rille, 200 oC i ca 15 min.

Server med ost, syltetøy og ev litt vispet krem eller kesam.

Søte scones med rosiner :

Tilsett 1 dl sukker , rosiner og ev 1 ts malt kardemomme (pr porsjon). Ev litt perslesukker og mandelflak til pynt.

Søte scones med sjokolade:

Tilsett ca 75 g hakket mørk sjokolade og 1 ts vaniljesukker (pr porsjon)i deigen.

Oste og krydder scones:

Tilsett 1 ½ dl finrevet ost og 2 ts tørket urtekrydder (pr porsjon) i deigen.

Scones med tørket frukt og nøtter:

Tilsett 100 g hakkede nøtter, 100 g rosiner , ca 50 g hakkede aprikoser , revet skall av 1/2 appelsin og 1/2 sitron og ev 1-2 ss sukker (pr porsjon).