Ørret:

Skjær ev skorpen av skivene og del hver skiver i to på tvers eller stikk ut små runde smørbrød.

Brødet kan ev ristes lett i panne / brødrister.

Behold 4 skiver ørret, finhakk resten.

Bland sammen majones og creme fraiche. Tilsett finhakket vårløk, kapres, laks i terninger og smak til med salt, pepper og sitron.

Legg ørretsalat på skivene legg over skiver av ørret og pynt med salat .

Roastbiff:

Fremgangsmåte som snitter med røkt ørret

Toast Skagen:

Fremgangsmåte som snitter med ørret.

Behold 8-12 reker hele , grovhakk resten og bland med majones og dill. Anrett på loffsnitter og pynt med hele reker, rogn , sitron og dill

Patè eller leverpostei:

Fremgangsmåte som røkt ørret.

Sprøstek bacon og legg på litt kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig fett.

Stek sopp i skiver.

Legg salat på skivene , legg over skiver av paté / leverpostei pg leg over bacon, stekt sopp og sylteagurk.

Porsjoner

Ingredienser

Snitter med røkt ørret:

  • 2   Skiver loff / fint brød
  •     Smør
  • 200 GRAM Røkt ørret
  • 1 SPISESKJE Majones
  • 1 SPISESKJE Creme fraiche
  • 1 SPISESKJE Finhakket vårløk
  • 1 TESKJE Ev finhakket kapers
  •     Salt, pepper
  •     Presset sitron
  •     Salat

Snitter med roastbiff:

  • 2   Skiver rugbrød eller halvgrovt brød
  •     Smør
  • 4   Skiver roastbiff
  •     Sylteagurk
  •     Remulade ( se tips)
  •     Stekt løk
  •     Salat

Tips:

Remulade:

  • 2 - 3 SPISESKJE Majones, 1 ss hakket sylteagurk, 1 ts hakket kapers, 1-2 ts presset sitronsaft, 1/4 ts karri. Bland sammen og la sausen stå og trekke smak ca 1 time.

Toast Skagen:

  • 2   Skiver loff
  •     Smør
  • 125 GRAM Rensede reker
  • 0,5 DESILITER Majones
  • 1 SPISESKJE Hakket dill
  •     Rogn
  •     Sitron
  •     Snitter med paté / leverpostei
  • 2   Skiver halvgrovt brød eller rugbrød
  •     Smør
  •     Paté eller leverpostei
  • 2 - 4   Skiver bacon
  • 2 - 3   Sjampinjong i skiver
  •     Sylteagurk
  •     Salat