Ovnsstekte svinekoteletter

Del kotelettene i to og brunraskt i olje/mør i en varm panne. Kotelettene skal ikke gjennomstekes.

Skrell og del løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver. Legg grønnsaker og brunet kjøtt i en ildfast panne. Bland sammen hermetisk tomater, finhakket hvitløk, knust buljongterning, salt, pepper og urtekrydder og hell over kjøtt og grønnsaker i formen. Væsken skal stå halvt opp på kjøtt og grønnsaker. Etterfyll om nødvendig med litt vann eller hvitvin. Legg på lokk eller dekk med aluminiumsfolie.

Stek i varm stekeovn.

Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen.

100o oC 6-7 timer, øk temperaturen til 225oC de siste 30 min før servering

125 oC 4-5 timer

175 oC 1 – 1 ½ time

200 oC ca 1 time

Lokk eller aluminiumsfolie kan tas av mot slutten for å få en stekeskorpe på retten , øk temperaturen til 225 oC.

Server med kokte eller stekte poteter.