Levergryte

Smakt til med bacon og timian servert med potetmos

Halvtin frossen lever og rens den for hinner og grove ganger. Skyll under kaldt rennende vann og tørk med kjøkkenpapir. Del leveren opp i "sviske"store terninger og del bacon i mindre biter. Rens og del løk i båter og gulrøtter og selleri i tynne skiver /staver.

Brun lever og bacon i smør i panne eller gryte ved middelsvarme. Brun løk og grønnsaker og tilsett i gryten sammen med salt, krydder, vann og rømme/crème fraiche.

Kok opp og la trekke i 10-12 min. Jevn med maisennamel rørt ut i vann og smak til med krydder og salt før servering. Server med potetmos og rørte tyttebær.

Rens og del poteter i biter og kok i usaltet vann til potetene er gjennomkokte. Hell av vannet.

Mos/knus potetene med en «potetstapper» og spe med varm melk. Smak til med salt, pepper og smør