Gulrotsuppe

Med smak av koriander, servert med baconsandwich:

Del skrellede gulrøtter i biter og hakk opp løken . Varm olje i en gryte og surr løken til den er blank, uten å bli brun. Tilsett knust/ malt koriander , potet i terninger la surre i 1-2 min, legg i gulrøtter i biter og hell over grønnsaksbuljongen . Kok opp og la trekke i ca 20 min til gulrøttene er myke .

Trekk kasserollen vekk fra platen, tilsett frisk koriander ( hold av litt til pynt) og bruk en stavmikser og kjør sammen til en glatt suppe. Smak til med salt og ev litt pepper.

Bruker du foodprocessor sil av mesteparten av kraften før du moser gulrøttene og frisk koriander ( med all kraften vil det renne over i foodprocessoren !!) . Hell de mosede gulrøttene tilbake i gryten med resten av kraften og varm opp. Server med brød eller baconsandwich

Baconsandwich:

Smør brødskiver med baconost og legg to og to skiver sammen, de smurte sidene mot hverandre og snurr baconskiver rundt.Legg i et ildfast fat og stek på øverste rille i varm stekeovn 225 oC til baconet er sprøtt, 12-15 min.