Fotballryktene: – Det kan gå mot sjokksigneringer for City og Barca

Mens Manchester United kan glemme Neymar og nederlandsk stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fredag, og hva er vel bedre enn å starte helgen med litt fotballrykter? 

I dag starter vi i Italia, hvor Gazetta World har kommet med en dårlig nyhet for Manchester United-fansen.

Kevin Strootman har lenge vært et hett navn i fotballverdenen, men har de siste årene slitt stort med skader. Kun 36 kamper siden overgangen fra PSV i 2013 forteller om en mann med store plager, men allikevel skal Roma-president James Pallotta være klar for å tilby en kontrakt for å holde midtbanespilleren til 2019 med opsjon på et år til. Dette kan bety kroken på døren for en eventuell overgang til United, som spilleren har vært koblet til i tidligere overgangsvindu.

Manchester United kan trolig også se langt etter NeymarBrasilianerens far, Neymar Sr., er blitt sitert på at Barcelona mottok et bud fra United, men at verken Barca eller Neymar var interessert. Dette melder den troverdige Twitter-kontoen Barcastuff.

Pappa Neymar forteller at Manchester United la inn et bud på 1,65 milliarder kroner.

– Manchester Uniteds bud kom til Barcelona, men de fortalte oss at de ikke hadde tenkt å selge ham. De spurte faktisk om vi var interesserte, men det var vi ikke, sier han ifølge den brasilianske avisen Globo.

I tillegg melder Goal at Barcelona og Neymar skal starte kontraktsforhandlinger i 2016. Katalanerne håper på å få gjennomført økonomiske avtaler med et betting-selskap, som kan utløse midler for en ny lukrativ avtale for den brasilianske magikeren. 

Sam Allardyce er «desperat» etter å forsterke Sunderlands angrep etter han overtok The Black Cats forrige uke, og ønsker å gjøre Charlie Austin til sin første signering på The Stadium of Light. Det melder blant andre Daily Mail.

Austin er i sitt siste år i kontrakten med Queen's Park Rangers, og londonerne må kanskje selge nå om de ikke skal gå tomhendt til neste år. Sunderland blir trolig ikke alene i jakten, og både Newcastle og Leicester er ventet å oppta sin interesse i spilleren.

Sebastian Giovinco har hatt en strålende sesong etter overgangen til Toronto, noe som ikke har gått ubemerket hen i Premier League. Italieneren, som forlot Juventus etter ni år i klubben i januar, har scoret 22 mål på 31 opptredener i MLS.

På torsdag meldte talkSPORT at dette skal ha vært nok til å havne i både Liverpool og Tottenhams søkelys. Spilleren selv derimot skal være fornøyd med situasjonen i sin nåværende arbeidsgiver.

– Jeg er fornøyd der jeg er nå. Jeg har nettopp byttet klubb, så la meg nyte dette eventyret først, sa Giovinco til Rai sport.

En spiller som har slitt med spilletid denne sesongen er Manchester Uniteds målvakt Victor Valdes. Spanjolen ser ut til å forlate The Red Devils i januar, med Newcastle som et mulig stoppested, meldte Mirror onsdag.  

– Han kommer til å ha en sjanse (til å spille) i januar, hvor enn han går, fortalte Valdes' agent Gines Carvajal til Radio Marca. 

– Han trenger å gå et sted han føler er rett. Han kommer ikke ikke til gå til Spania, med mindre han ombestemmer seg.

Den spanske magikeren Isco fra Real Madrid skal visstnok være aktuell for en overgang til Arsenal, skriver den spanske avisen Fichajes (gjengitt i engelske Metro). Londonklubben skal ha lagt inn et bud på 275 millioner kroner for den spanske playmakeren, men trolig vil spanjolene kreve langt mer for å la 23-åringen gå. 

En av vinterens kanskje største overraskelser kan komme fra Spania og Camp Nou. I følge Daily Mail skal Barcelona være interessert i å gjøre Robin van Persie til back-up for angrepstrioen kalt for MSN, Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar. 

Nederlenderen, som scoret i både rett og feil ende av banen for Nederland i EM-kvalifiseringen denne uken, kan gå for en prislapp på bare 27 millioner kroner.

Dette gjør han til et bedre alternativ på kort sikt enn Celta Vigos Nolito, som med en utkjøpsklausul på drøye 165 millioner kroner nok blir for dyrt for et Barcelona med finansielle restriksjoner.

SJOKKSIGNERINGER I JANUAR?: Både David Villa og Robin van Persie kan bli solgt over nyttår. Foto: Scanpix/montasje
SJOKKSIGNERINGER I JANUAR?: Både David Villa og Robin van Persie kan bli solgt over nyttår. Foto: Scanpix/montasje

Vi avslutter overgangsryktene med en sak fra den blå delen av Manchester. David Villa har hatt en imponerende første sesong for New York City i MLS, med 17 mål og åtte assist på 28 opptredener.

Siden det ble matematisk umulig for Villas klubb å nå MLS play-off, har interessen vært stor for 33-åringen.

Nå skal spilleren selv ha åpnet for et lån til New York Citys moderklubb Manchester City, melder Manchester Evening News.

Fullfører den tidligere Barcelona-spilleren et slikt lån, går han i fotsporet til spillere som David Beckham, Landon Donovan og Thierry Henry, som tidligere droppet sine pre-seasons for å spille i Europa i vinteren.