MILLIONÆRER: Talkshow-vertene Fredrik Skavlan, Thomas Numme, Harald Rønneberg, Bård Ylvisåker og Vegard Ylvisåker har millioninntekt. Foto: Stella Pictures
MILLIONÆRER: Talkshow-vertene Fredrik Skavlan, Thomas Numme, Harald Rønneberg, Bård Ylvisåker og Vegard Ylvisåker har millioninntekt. Foto: Stella Pictures

Tjener fett på talkshow

Årets skattelister har kommet. Sjekk hva TV-profilene og skuespillerne tjente i fjor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har kommet til den tiden på året igjen – tiden der fjorårets skattelister legges tilgjengelig slik at de mest nysgjerrige av oss kan søke opp naboen, kollegaene, tannlegen, kompisen – eller kjendisene.

For hvor mye tjener egentlig folkene du ser på TV-skjermen hver bidige dag? De som leser opp nyhetene, danser på parketten, lager talkshow eller leder realitysendinger?

Vi har gjort et søk på TV-trynene og skuespillerne.

Skavlan er TV-kongen

Talkshow-verten Fredrik Skavlan (49) troner øverst på listen over TV-profilene. I 2014 hadde han en inntekt på 11 565 379 kroner, og han står oppført med en formue på over 30 millioner kroner. 

Skavlan har hatt en solid lønnsøkning. I 2013 var han oppført med en inntekt på litt over syv millioner kroner. 

Thomas tjente dobbelt så mye som Harald

Senkveld er inne i sin 25. sesong, og talkshowet gir fortsatt million-inntekter for Thomas Numme (45) og Harald Rønneberg (42). 

I 2014 hadde Thomas en inntekt på 2 086 294 kroner, noe som er dobbelt så mye som det Harald tjente. Harald står oppført med 1 072 454 kroner i inntekt. 

For Ylvis-brødrene, som har eget talkshow på TV Norge, var 2014 et godt år. Vegard Ylvisåker (36) tjente 4 357 610 kroner i fjor, mens lillebror Bård Ylvisåker (33) tjente 4 153 384 kroner. Verken Vegard eller Bård er derimot oppført med formue.

Se liste med flere TV-profiler nederst i saken.  

Aksel Hennie tjener best av skuespillerne 

Det ser ut til at det er mer lønnsomt å jobbe i TV enn å jobbe med film i Norge. Både Ingrid Bolsø Berdal (35), som spilte i Hollywood-filmen Hercules i fjor, og Ida Elise Broch (28), som spilte i TV-seriene Lillyhammer og Det tredje øyet, står oppført med en inntekt på under 100.000 kroner i 2014. 

Den norske skuespilleren som tjener mest, er Aksel Hennie (39), som hadde en inntekt på 3 221 970 kroner i 2014. 

Liv Ullmann (76) er derimot den skuespilleren som har størst formue. I skattelistene står hun oppført med en formue på over 16 millioner kroner.