Boasson Hagen om VM-skuffelsen: – Det er jo bittert

Edvald Boasson Hagen har ikke pratet med kaptein Kristoff om VM-skuffelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han dro rett på ferie etter den skuffende innspurten på VM-fellesstarten i USA i slutten av september.

Nå snakker en litt motvillig Boasson Hagen om det skjebnesvangre valget han tok da han valgte ikke å følge hjulet på vinneren Peter Sagan - i håp om at Alexander Kristoff skulle komme bakfra å ta spurten.

Det endte med en skuffende norsk fjerdeplass - og en kollektiv norsk etterpåklokskapsfølelse om at Boasson Hagen kunne tatt medalje om han hadde valgt å kjøre for det selv.

– Føles det ikke bittert ikke å kunne kjøre for egne sjanser?

– Det er jo det, men nå er jeg ferdig med det, og ser framover.

– Annerledes

Boasson Hagen forteller nemlig at han ikke har diskutert med Kristoff hvorfor det gikk galt.

– Nei, vi har ikke diskutert så mye. Vi får jo ikke syklet om igjen, eller gjort noe uansett. Det jeg gjorde får jeg ikke gjort på nytt. Jeg vet hva jeg kunne gjort annerledes, men det er ikke noe vits i å tenke på. Det er bare å legge det bak seg, og se framover, sier Boasson Hagen til TV 2

– Hva kunne du gjort annerledes?

– Nei, da kunne jeg vært med og dratt og kanskje fått en tredjeplass, en andre, eller en førsteplass. Det vet man jo ikke. Jeg visste heller ikke hvor Alex var. Det var han vi kjørte for, og da ble det som det ble.

Ikke lest boka

Etter at Thor Hushovd vant VM-gul i 2011, fikk ikke Edvald en del av gullbonusen til Hushovd fordi han hadde kjørt for egne sjanser i finalen. Men Boasson Hagen vil ikke svare på om dette lå i bakhodet da han valgte å være dønn lojal overfor sin kaptein.

– Jeg har ikke lest boka til Thor, og vet ikke hva han har skrevet. Jeg følte ikke at vi hadde noe diskusjon på det på forhånd der, sier Edvald.

Etter å ha hatt en strålende sesong i MTN Qhubekai år, blir han nå lagkamerat med Mark Cavendish.

– Det blir bra det. Vi har syklet på lag sammen flere ganger. Det vil nok gi meg en annerledes rolle. Vi vil nok kjøre for han på de aller flateste etappene, men jeg kommer til å få mine sjanser.