Flyktningene får sjokk når de oppdager hva som er i lastebilen

I lastebilen, som flyktningene håper at skal frakte dem til England, er det allerede en passasjer – nemlig den russiske isbjørnen Nissan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gruppe desperate flyktninger på vei fra Frankrike til Storbritannia ble trolig svært overrasket da de forsøkte å snike seg inn i en lastebil ved den franske havnebyen Calais. 

Da flyktningene åpnet bakdøren på lastebilen, oppdaget de nemlig at de ikke var alene. Passasjeren bak i lastebilen var nemlig en helt ekte isbjørn. 

Den spesielle saken er i løpet av det siste døgnet blitt omtalt av en rekke britiske medier. 

Fikk sitt livs overraskelse

Videoen i denne artikkelen viser flyktningene som åpner døren på lastebilen, og får øye på den enorme isbjørnen. 

Tre av flyktningene bestemmer seg likevel for å klatre inn i lastebilen, mens resten løper fra stedet. Det var sjåføren i bilen bak som filmet hendelsen, og varslet lastebilsjåføren.

Et øyenvitne forteller til The Sun at flyktningene hadde satt opp noen plastgjerder for å få lastebilene til å stoppe. 

– De må ha fått sitt livs overraskelse. Det viser hvor desperate de er etter å komme seg til Storbritannia, sier Simon Bridger (36) fra West Malling til avisen. 

Politiet ble varslet om blindpassasjerene.Flyktningene var inne i lastebilen i rundt ti minutter før de ble beordret ut av politiet, ifølge Sky News

– I god form

Dermed fortsatte lastebilen med isbjørnen ferden mot Yorkshire Wildlife Park, rett utenfor byen Doncaster.

Den 22 måneder gamle isbjørnen, som heter Nissan, kommer fra Russland. Han har en lang reisevei bak seg. Isbjørnen ble fløyet fra Moskva til Frankfurt, før han ble transportert videre med lastebil og ferge, skriver parken i en pressemelding

– Vi er glade for at vi nå har Nissan her i god form. Jeg er sikker på at de besøkende vil forelske seg i han når han er klar, sier parkens dyresjef Simon Marsch. 

I England får Nissan selskap av to andre isbjørner, Victor (16) og Pixel (2).