La opp som langrennsløper – nå satser Størmer Steira på EM i friidrett

– EM ulmer i bakhodet, innrømmer hun.

Oslo (TV 2 Sporten): Etter at VM i Falun gikk fløyten på grunn av skade, ga 34-åringen beskjed om at hennes dager som langrennsløper var talte.

Men nå varsler den gjennomtrente finnmarksjenta at hun vil satse på å komme seg til EM i friidrett neste år.

– Det ligger og ulmer litt i bakhodet, det gjør det. Det hadde vært artig og vært med i et mesterskap i en annen idrett enn det jeg har hatt før. Jeg tror det er mulig hvis jeg bestemmer meg for det, sier Steira til TV 2.

Spesifikk trening
I fjor ble hun norsk mester på 10 000 meter på habile 33.40, som er langt under B-kravet til EM. A-kravet er på 33.30, og Steira tror det kan være innen rekkevidde hvis hun trener mer spesifikt på løping.

Dessuten er halvmaraton for første gang med i EM-tablået som egen øvelse.

– Jeg har ikke tenkt på tider og sånn, og jeg har aldri løpt så langt på asfalt før, men jeg utelukker ikke at jeg stiller med startnummer på flere løp også neste år, smiler hun lurt.

Allerede i helgen tester hun formen i NM i terrengløp på Ekeberg i Oslo. Sammen med blant andre Henrik Ingebrigtsen og hans to brødre.

– Jeg har alltid likt å konkurrere, og da passer det bra å stille opp når det er i Oslo.
Jeg føler meg ferdig med ski, men det er noe med lettheten med å løpe. Det er mindre tidkrevende, og man slipper styrketreningen og de lange rulleskiturene som man har i langrenn, forklarer Steira - som også holder kvinnerekorden i det beinharde motbakkeløpet Stoltzekleiven opp.

I jobb

Steira begynte nemlig i ny jobb i høst i Aktiv mot kreft. Det betyr at treningene enten skjer før arbeidstid, eller på ettermiddagen. Hvetebrødsdagene er dermed definitivt over for den nygifte jenta.

– Jeg har en mann som er ute og reiser hele tiden, så jeg har jo god til til å trene, ler hun til TV 2.