Frisk Asker sjokkerte i Stavanger 

Frisk Asker-målvakt Nicklas Dahlberg stod som en vegg da Stavanger Oilers gikk på sitt første hjemmetap for sesongen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers - Frisk Asker 0-1:

Se sammendraget øverst i saken!

Suverene Stavanger Oilers var klare forhåndsfavoritter hjemme mot Frisk Asker, men serielederen måtte virkelig slite å DNB Arena. 

Etter en straffebom av kaptein Kristian Forsberg, slo Frisk Asker knallhardt tilbake og Anders Bastiansen sørget for at gjestene vant 1-0 i Stavanger. 

Oilers skapte enormt med sjanser, men Frisk Asker-målvakt stod Nicklas Dahlberg som en vegg i DNB Arena og ble utnevnt til banens beste etter kampen. 

- Du skjønner at han har stått fantastisk når til og med Oilers-supporterne applauderer for ham etter kampen, sa TV 2s hockeyekspert Geir Hoff i HockeyXtra. 

Serielederen gikk dermed på sitt første tap i ordinær spilletid denne sesongen. Det var også Oilers' første hjemmetap i år.  

- Jeg kan bare teorien på hvordan vi skal vinne kamper, jeg. Spillerne må faktisk gå ut på isen for krige i duellene og ofre seg, men det var de ikke interesserte i i dag, sa Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 etter kampen. 

- Vi var desverre veldig dårlig med pucken i dag og Frisk vinner helt fortjent. 

Straffemiss av Oilers

Stavanger Oilers gikk ut i hundre hjemme i DNB Arena og skapte umiddelbart sjanser og halvveis ut i første periode fikk vertene straffe da Kristian Forsberg ble felt alene med Frisk-målvakt Nicklas Dahlberg. 

Oilers-kapteinen tok straffen selv, men klarte ikke overliste Dahlberg denne gangen heller. 

Dahlberg-muren

Frisk kom bedre med i kampen i siste halvdel av første periode. Med tre minutter igjen til pause fyrte Mikael Dokken av et skudd og på returen var Anders Bastiansen våken og sendte Frisk i ledelsen i Stavanger.

Frisk Asker hadde tydelig tydelig gjort hjemmeleksene i forkant av oppgjøret- 

Gjestene stod tett og kompakt defensivt, og når Oilers-spillerne først kom til muligheter, stod Dahlberg som en mur bakerst for gjestene. 

Oilers leder fremdeles Get-ligaen, men nå er avstanden ned til serietoer Sparta redusert fra fem til to poeng.

I neste serierunde blir det dermed toppoppgjør når Oilers skal på besøk til Sparta Amfi i Sarpsborg. 

Sparta seiret i Østfold-derbyet

Oppgjørene mellom Stjernen og Sparta Sarpsborg er fulle av temperatur og lever som oftest sitt eget liv.

Med Sparta som favoritt før oppgjøret i Stjernehallen, var det likevel Stjernen som startet best og gikk opp i en tidlig 2-0-ledelse, men gjestene slo kraftig tilbake og snudde til 6-3 i Stjernehallen. 

Lillehammer knappet innpå M/S

Etter en svak sesongstart, har Lillehammer fått mer flyt i get-ligaen og hjemme mot M/S vant laget fra OL-byen i 1994 7-2 over M/S. Lillehammer ligger fremdeles nest sist, men krympet avstanden opp til seriesyver M/S. 

I Kongshallen møtte Lørenskog tabelljumbo Kongsvinger. I første serierunde banket Lørenskog tabelljumboen hele 13-1, men gjestene måtte slite mer i Kongsvinger. Etter en svak første periode, løsnet det for Lørenskog, som til slutt vant 7-1.