Idol-Chinook er tilbake etter ett års pause

Tiden etter Idol ble vanskelig for Chinook (17), men nå er hun endelig tilbake med ny musikk. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjorårets «Idol» imponerte Chinook Lamers (17) det norske folk med sin særegne stemme. Hun ble sammenlignet med Susanne Sundfør, og publikum stemte henne helt til en tredjeplass i konkurransen.

Etter ett års pause fra rampelyset, er hun nå tilbake med ny musikk. I dag slipper hun låten «Dancing in flames». 

– Det er veldig deilig å være tilbake. Det har vært stille en stund, men nå er jeg klar for å satse fullt på musikken, sier Chinook til TV 2.

For Chinook har den nye låten en personlig mening.

 Den handler om at det kan gå nedover i livet, men at det ikke bør stanse drømmene dine, sier jenta fra Sør Fron i Gudbrandsdalen.

Tøff tid etter Idol

I august delte Chinook et åpenhjertig innlegg på Facebook, hvor hun fortalte at tiden etter Idol hadde vært vanskelig. Hun ble frosset ut av klassekameratene og fikk dårlig selvtillit.

– Tiden etter Idol har vært ganske tøff. Jeg hadde forventet at det skulle gå oppover, men så gikk det ganske mye nedover. Det å komme tilbake til skolen og hverdagen var tøffere enn jeg hadde trodd. Jeg endte med å bytte skole, siden jeg ikke trivdes på den skolen jeg gikk på. Men så kom det samme problemet tilbake på den nye skolen, forteller hun.

Hun fikk hjelp av psykolog, og nå er ting bedre for 17-åringen.

– Nå har jeg nye planer, og jeg ser lysere på livet igjen. Det at jeg kom meg til Oslo og fikk lage musikk, fikk meg opp igjen.  

Selv om perioden etter Idol-sirkuset var vanskelig, angrer hun ikke på at hun deltok i TV 2-programmet. 

– Jeg er superglad for at jeg var med i Idol. Jeg har fått muligheter som jeg ikke hadde fått ellers, og dører har åpnet seg, sier hun. 

Kjæreste i Østerrike

På kjærlighetsfronten smiler også lykken til Chinook. Nylig ble hun sammen med 19 år gamle George.

– Kjærlighetslivet er veldig bra for tiden, men litt vanskelig også. Han er super, men han bor i Østerrike. Selv om det er ganske langt unna, har vi fått det til å funke, sier Chinook.

– Det er vanskelig med avstandsforhold, men han er absolutt verdt det, legger hun til.