Mamelund gjør comeback for håndballgutta

Erlend Mamelund er tilbake på håndballandslaget. Han skal spille for Norge i Golden League i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mamelund spilte sin hittil siste landskamp i EM for halvannet år siden. Han spiller til daglig for Kiel i tysk Bundesliga.

– Han har ikke fått så mye spilletid i Kiel, men det kommer seg mer og mer. Han har trent veldig bra. Mamelund har mye erfaring. Det kan bli nyttig for oss. Vi skal se litt hvordan det går i Golden League, sa landslagssjef Christian Berge da han presenterte troppen torsdag.

Se intervju med landslagssjefen i videovinduet øverst i saken.  

Norge møter Danmark, Frankrike og Island i Golden League. Turneringen spilles i Nadderud Arena i Bærum 5.-8. november. I januar skal Norge spille EM i Polen.

Varslet landslagscomeback
I august varslet Mamelund at han igjen var klar for å spille på landslaget.

– Jeg har snakket med Christian Berge og Glenn Solberg. Landslaget er aktuelt med den nye hverdagen min og det at jeg er i god form. Jeg håper at de ønsker å ha meg med. Indikasjonene så langt tyder på at de vil det. Det er alltid en ære å spille med flagget på brystet.

Her er  hele troppen til Golden League-kampene:  
Målvakter: Torbjørn Bergerud, Espen E. Christensen, Ole Erevik.

Utespillere: Kristian Bjørnsen, Stian Brevik, Magnus Gullerud, Espen Lie Hansen, Joakim Hykkerud, Gøran S. Johannessen, Magnus Jøndal, Thomas Kristensen, Erlend Mamelund, Bjarte Myrhol, Christian O'Sullivan, Harald Reinkind, Sander Sagosen, Kent Robin Tønnesen, Petter Øverby.

 

(©TV 2/NTB)