DRØY SAMMENLIGNING: Irma Grese (venstre) og Timea Bacsinzky er ikke akkurat identiske. Foto: AFP PHOTO/AP Photo. Montasje: TV 2.
DRØY SAMMENLIGNING: Irma Grese (venstre) og Timea Bacsinzky er ikke akkurat identiske. Foto: AFP PHOTO/AP Photo. Montasje: TV 2.

Sammenligner tennisstjerne med Auschwitz-vakt: – Enkelt å se for seg henne torturere fanger

– Kanskje er det fordi de begge ser så ariske ut?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å sammenligne idrettsutøver er noe av det mest vanlige i sportsjournalistikken, men det hører til sjeldenhetene å sammenligne utøvere med krigsforbrytere og Auschwitz-vakter. 

Det presterte likevel spanske Emilia Landaluce å gjøre i storavisen El Mundo onsdag.

Se Master-turneringen Shanghai Open på Sumo hver dag denne uken!

– Lett å se for seg henne som Irma Grese
«Offeret» for sammenligningen er Timea Bacsinszky, den sveitsiske kvinnen som er rangert som verdens tiende beste tennisspiller.

Overraskende nok kommer Auschwitz-parallellene etter at Bacsinszky tapte finalen i WTA 500-turneringen i Beijing mot spanske Garbine Muguruza, Landaluces landskvinne. 

– Bacsinszky spilte en hard, men effektiv type tennis. Så brutal, faktisk, kanskje på grunn av at de begge ser så ariske ute, at det er enkelt å se henne for seg som Irma Grese. Den tyske konsentrasjonsleirvakten kjent for å torturere fangene sine til døden, skriver hun, ifølge Eurosport.

Grese var leirvakt i konsentrasjonsleirene Ravensbrück, Auschwitz-Birkenau og Bergen-Belsen under den andre verdenskrigen, og fikk kallenavnet «Hyenen av Auschwitz». I en alder av bare 22 hadde hun kontroll på flere titusener av fanger og var beryktet for å torturere de ved pisking. 

Hun ble dømt til døden i rettssakene etter krigen. 

– Det var ment humoristisk
Ikke overraskende har kommentarene til Landaluce falt i dårlig jord. 

Den sveitsiske avisen Blick kontaktet Landaluce for å få en begrunnelse, og journalisten mente det hele var ment som en spøk.

– Det var ment humoristisk. Leserne mine vet jeg mente å være morsom. Jeg beundrer Bacsinszkys tennis og ville bare påpeke hvor sterk hun er. Det var en spøk. Jeg skal beklage til henne, sier Landaluce.