UNDERCOVER: En politimann følger med på monitorer i forbindelse med en aksjon på et hotell i Alexandria i den amerikanske delstaten Virginia.  FOTO: FBI /
UNDERCOVER: En politimann følger med på monitorer i forbindelse med en aksjon på et hotell i Alexandria i den amerikanske delstaten Virginia. FOTO: FBI /

FBI: 149 barn berget fra halliker

Amerikansk politi har reddet 149 mindreårige, deriblant en 12-åring, fra halliker i en landsomfattende aksjon mot menneskehandel i USA, opplyser FBI.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Når barn behandles som en vare på lurvete hoteller og mørke landeveiskroer, er vi nødt til å berge dem fra marerittet og straffe de ansvarlige hardt for grusomhetene, sier FBI-sjef James Comey i en uttalelse onsdag.

Comey lover å få en slutt på menneskehandelen. Han hyller lokalt politi som i 135 amerikanske byer bidro i jakten i razziaer på hoteller, kasinoer, kroer og andre steder der menneskehandlere og deres kunder opererer. 153 halliker er pågrepet.

Så langt er 4.800 overgrepsutsatte barn berget gjennom programmet som myndighetene har kalt «Innocence Lost», eller «tapt uskyld». 2.000 halliker er dømt siden programmet ble startet opp i 2003.

– Menneskehandel er en avskyelig og fryktelig forbrytelse som stjeler liv og fornedrer vår nasjon, sier justisminister Loretta Lynch. (©NTB)