FUNNET: På denne gården ble Lisa Holm funnet drept 12. juni. Foto: Privat/Roar Dalmo Moltubak/TV 2
FUNNET: På denne gården ble Lisa Holm funnet drept 12. juni. Foto: Privat/Roar Dalmo Moltubak/TV 2

Dette er detaljene om Lisa Holm-drapet som holdes hemmelig

En person nær etterforskningen avslører detaljer om hvordan Lisa Holm ble funnet drept. Samtidig tror den siktedes forsvarer på frifinnelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterforskningsmaterialet i Lisa Holm-saken omfatter nå rundt 2.000 sider, deriblant rundt 600 sider med avhør av den siktede og hans familie.

Onsdag neste uke er det ventet at sjefanklager Lars-Göran Wennerholm vil komme med påtalemyndighetens tiltale.

Lisa Holm ble funnet drept 12. juni i år. Hun hadde da vært sporløst forsvunnet i fem dager.

Når tiltalen kommer neste uke vil alt etterforskningsmaterialet, bortsett fra rundt 50 sider, bli offentliggjort. De delene som blir hemmeligholdt vil blant annet ha med obduksjonen å gjøre. 

Hemmelige detaljer

Politiet har hittil ikke ville si noe om hvordan Lisa Holm ble drept. Det ble tidlig lagt lokk på mye av etterforskningen, blant annet fordi interessen fra mediene var så stor.

Den svenske avisen Expressen har en kilde med innsikt i etterforskningsmaterialet. Den dreptes kropp skal ha blitt funnet hel, men skal ha vært preget av drapshendelsen, opplyser kilden. 

Wennerholm vil ikke kommentere opplysningene om hvordan kroppen ble funnet.

– Vi har også fått opplysninger om at hun ble funnet på en viss måte. Dette er ikke noe vi ønsker å kommentere før tiltalen kommer, sier Wennerholm. 

– Tror ikke på dom

Tre litauiske arbeidere ble i første omgang pågrepet for drap og for å ha skjult en alvorlig kriminell handling. Nå er det klart at det kun vil bli tatt ut tiltale mot en av dem, en 35 år gammel mann. 

Mannens forsvarer, Inger Rönnebäck, har nå fått tilgang på etterforskningsmaterialet. 

– Jeg forventer ikke at det blir noen fellende dom her. Man kan aldri vite hva som skjer, men jeg forventer ikke at min klient blir dømt, sier Rönnebäck til Expressen.