PÅGREPET: En 46 år gammel mann som er etterlyst for et drap i Norge for 10 år siden blir her pågrepet i Ungarn. FOTO: RTL / ENEX
PÅGREPET: En 46 år gammel mann som er etterlyst for et drap i Norge for 10 år siden blir her pågrepet i Ungarn. FOTO: RTL / ENEX

Politiet: Etterlyst for drap i Norge for 10 år siden – pågrepet i Ungarn

En mann som skal ha vært mistenkt for et drap begått i Norge for 12 år siden, ble pågrepet i Ungarn tirsdag. Norsk politi bekrefter at de er kjent med hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 46 år gammel mann fra Kosovo ble arrestert da han forsøkte å komme seg inn i Ungarn med en taxi fra Serbia tirsdag ettermiddag. Det melder den ungarske tv-kanalen RTL.

TALSPERSON: Szabolcs Szenti er talsperson for det lokale politiet i Ungarn.  FOTO: RTL / ENEX
TALSPERSON: Szabolcs Szenti er talsperson for det lokale politiet i Ungarn. FOTO: RTL / ENEX

– Mannen skal ha utført et drap i Norge, og han ble derfor pågrepet. Det er retten i Budapest som vil avgjøre hva som skjer videre med ham, sier Szabolcs Szenti, talsperson for det lokale politiet. 

Meldingen fra Ungarn kom til Kripos – norsk politis internasjonale kontaktledd – tirsdag. Mannen er mistenkt i en drapssak som strekker seg relativt langt tilbake i tid.

– Han er mistenkt i en sak som strekker seg tilbake til 2003, og som har vært etterforsket av Oslo politidistrikt. Vi har selvsagt formidlet meldingen om pågripelsen til Oslo-politiet, sier presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos til NTB.

Mannen skal ha vært internasjonalt etterlyst etter et drap i Norge for ti år siden.

Mannen brukte et serbisk pass, et pass som ble gjenkjent ved grensekontrollen da han forsøkte å krysse grensen til Schengen.