MOBBET: Lizzie Velasquez (26) ble kalt verdens styggeste kvinne, men lot seg ikke stoppe. Hun lanserte like så godt en verdensomspennende anti-mobbe-kampanje. (AP Photo/Dario Lopez-Mills, File)
MOBBET: Lizzie Velasquez (26) ble kalt verdens styggeste kvinne, men lot seg ikke stoppe. Hun lanserte like så godt en verdensomspennende anti-mobbe-kampanje. (AP Photo/Dario Lopez-Mills, File)

Hun ble kalt verdens styggeste kvinne – slik taklet Lizzie den groteske netthetsen 

Lizzie Velasquez (26) er blitt kalt verdens styggeste kvinne, men har ikke latt seg knekke av hetsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da forfatter, foredragsholder og dokumentarfilmskaper Lizzie Velasquez (26) var 17 år gammel fant hun en video av seg selv på Youtube. 

Tittelen på klippet var «verdens styggeste kvinne», og under florerte det av grusomme kommentarer om henne. 

Svarte mobberne 

Det ble starten på en kamp mot netthetsen for Lizzie, som lider av en sjelden sykdom som gjør at hun ikke legger på seg. Nå veier hun 29 kilo og er i tillegg er hun blind på ett øye. 

Stygge kommentarer og hatske meldinger stoppet ikke Lizzie fra å ta opp kampen mot hetsen. 

– Jeg ville vise at mobberne ikke kunne definere meg. Det de sa og skrev om meg skulle forbli sannheten, sier Velasquez til Fox News

Velasquez startet derfor en verdensomspennende anti-mobbe-kampanje, og holdt i 2013 en inspirerende tale på mobbekonferansen TED i Texas.

Samtidig sto hun opp mot mobbingen i videoer hun selv publiserte på Youtube. Her ga hun råd og motiverte andre unge til å ikke la mobbingen ta overhånd. 

Kjendis-støtte 

I september var det premiere på dokumentaren som er laget om Lizzie, hennes liv og kampen mot nettrollene. 

Det var først da Lizzie begynte på skolen at hun forsto at hun så annerledes ut. Ifølge CNN var det fordi foreldrene og familien alltid hadde behandlet henne som alle andre. På skolen startet mobbingen. 

Som en del av anti-mobbe-kampanjen har Lizzie fått med seg flere kjendiser på laget. Blant dem er skuespiller Chris Hemsworth, reality-kjendis Kylie Jenner, skuespiller Kristen Bell, Hillary Duff og TV-lege Dr. Oz. 

Sammen kjemper de for at at loven Safe Schools Improvement Act skal gjelde over hele USA, og sikre at skoler jobber konkret mot mobbing.