ENIGE: MDG, SV og AP møtes til første forhandlingsdag om samarbeid i byrådet i Oslo. Fra v.: Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (AP) og Marianne Borgen (SV)

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ENIGE: MDG, SV og AP møtes til første forhandlingsdag om samarbeid i byrådet i Oslo. Fra v.: Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Raymond Johansen (AP) og Marianne Borgen (SV) Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Raymond tar med seg SV og MDG i byråd

Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne danner byråd sammen i Oslo. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne har i Oslo blitt enige om å danne byråd sammen. 

Det får TV 2 opplyst fra informert hold.

De tre partiene har holdt på med forhandlinger siden 25. september. Forhandlingen har foregått på Østmarksetra i Oslo.

Johansen byrådsleder 

Det skal være klart at Arbeiderpartiets Raymond Johansen blir ny byrådsleder, men de tre samarbeidspartiene jobber fremdeles med ulike kandidater til byrådspostene.

Johansen opplyser onsdag kveld til TV 2 at forhandlingene ikke er avsluttet og at det derfor blir feil å si at det er oppnådd enighet.

- Jeg avviser enighet om å danne byråd med SV og MDG. Forhandlingene fortsetter i morgen.

Men TV 2 vet at alle de tre partiene på fredag vil innkalle til møte i hvert sitt representantskap, for å godkjenne en fremforhandlet samarbeidsavtale.

 

Etter det TV 2 erfarer vil det nye rødgrønne byrådet i hovedstaden bestå av til sammen åtte medlemmer. Det samme antallet som i dag.

Det har ikke vært aktuelt å utvide antallet byrådsmedlemmer. Hvis det skulle ha vært aktuelt måtte de tre partiene fått med seg flertallet i bystyret på å endre reglene som ble vedtatt i 2003. Da vedtok Oslo bystyre et tak på 8 medlemmer inkludert byrådsleder.

De tre partiene har ikke flertall i bystyret og er avhengig av støtte fra partiet Rødt. Det nye bystyret i Oslo møtes 21. oktober for å konstituere seg.