X Games Oslo: Nye stjerner er klare

Det andre uttaket er offentliggjort til X Games i Oslo. Det blir høy stjernefaktor. Tiril Sjåstad Christiansen kan vente seg beinhard konkurranse fra svenske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av noen av de største skistjenene i vinduet øverst!

Artikkelen er publisert i samarbeid med playboard.no.

X Games Oslo går av stabelen 24. til 28. februar med både snowboard, freeski og skateboard på menyen.

Nå er runde to av invitasjoner til konkurransen unnagjort. Silje Norendal er nå offisielt bekreftet til kvinnnes Big Air på snowboard. Nedover ser du hvilke andre stjerner som ankommer Oslo i vinter.

Full deltagerliste finner du på X Games-sidene her.

Skateboard:

Nyjah Huston (20) fra California, USA:
Den mest dominerende konkurranse-skateren sporten har sett siden Tony Hawk. Vinner stort sett alt han stiller opp i og er blitt en stjerne på lik linje med de fleste andre verdensidrettene - i en alder av bare 20 år. Nyjah har seks X Games-gull, og han har vært profesjonell siden han med lange rastafletter signerte sin første kontrakt som 13-åring.

Huston har en trickbag få kan matche og faller nesten aldri. Er rett og slett en konkurranse-maskin, som også har levert videoer av høy klasse siden hans første Element-part for sju år siden. Har, utrolig nok, fått en del andreplasser i år, men vant tre av fire Street League-stopp i 2014.

Chris Cole (33) fra Pennsylvania, USA:
Kan vel kalles en keiser i nye klær. Har de siste årene gått gjennom et massiv stil- og sponsorskifte, uten at det har gått utover ferdighetene på brett. I en sport dominert av skatere født på sent 1980-tall/tidlig 1990-tall kan han med trygghet kalles en ringrev.

Emma Dahlström med X games gull tidligere i år.
Emma Dahlström med X games gull tidligere i år.

Cole er en av skateboards aller største stjerner og har vært banebrytende med både de mest tekniske og de villeste triksene siden han ble profesjonell ved årtusenskiftet. Har allerede fire X Games-medaljer, (først i 2006, sist i 2013- da en del av Street League Skateboarding) og har trolig lite lyst til å gi fra seg et til 13 år yngre Huston.

Shane O´Neill (24) fra Melbourne, Australia:
En stilkonge som er et teknisk geni på skateboard. Mest sannsynlig den mest underholdende skateren som kommer til Oslo og det kan av og til være provoserende å se hvor lett han gjør skateboard. Har ennå ikke vunnet X Games og til tider slitt med å få ut potensialet i konkurranser, noe han trolig vil gjøre noe med når han lander i Oslo. Likevel er det en drøm å se han skate. Triksene er utført med perfeksjon helt til det ytterste.

Kvinnenes største skateboard-stjerne, Luticia Bufoni, ble invitert i forrige runde. Hun tok nylig historiens første X Games-gull for kvinner.

Ski:

Emma Dahlström (23) fra Torsby, Sverige:
Den svenske stildronningen vant X Games i fjor i Tirils fravær og kommer til Oslo som regjerende mester i slopestyle. Nå er det Big Air, men alt ligger til rette for en skandinavisk tvekamp mellom henne og vår egen Tiril Sjåstad Christiansen. Dahlström havnet på en fin 5. plass i OL i Sotsji og har tidligere vist at hun kan kjempe på høyt nivå i Big Air med en 2. plass fra Nine Queens i Italia i 2014.

Vi skal ikke glemme at Lisa Zimmermann gjorde double cork i Nine Queens for to år siden. Kan bli en hard motstander i Big Air for begge to.

Nyjah Huston forventes å sette fyr på skateboardkonkurransen i Oslo.
Nyjah Huston forventes å sette fyr på skateboardkonkurransen i Oslo.

Joss Christensen (23) fra Salt Lake City, USA:
Regjerende olympisk mester i slopestyle og sølvmedaljevinner fra fjorårets X Games. En av verdens desidert beste konkurranse-kjørere på ski, som også har bevist at han kan kjøre Big Air. Tok gullmedaljen i Cardrona i fjor (en AFP Premium-konkurranse). Har en trickbag som bør få Tøyenparken til å juble. Bør forøvrig nevne James Woods i samme åndedrag, som kom knepent utenfor pallen i Australia tidligere i år i det som ble en triple cork-fest man ikke har sett maken til.

Jamie Anderson er kjendis i USA. I februar konkurrerer hun i Oslo.
Jamie Anderson er kjendis i USA. I februar konkurrerer hun i Oslo.

Torin Yater-Wallace (19) fra Aspen, USA:
På hjemmebane hvert eneste år under X Games, men tar også medalje hver gang. Har vært med i sirkuset siden han var 15 år gammel og presterer stort sett hver eneste gang.
Tok gullmedaljen forrige gang X Games var i Europa (i halfpipe). Mye skal til om han ikke gjør det igjen.

Det skal nevnes at de tre medaljevinnerne fra forrige X Games i Aspen, Vincent Gagnier, Bobby Brown og Elias Ambühl, ble invitert i forrige runde.

Snowboard:

Jamie Anderson (25) fra California, USA:
Er kanskje verdens beste slopestyle-kjører i kvinneklassen, som nok er lei av å miste førsteplassen til Silje Norendal (også invitert denne runden). Hun har fått rutine nå og vant OL i Sotsji i slopestyle. Tar med seg fire X Games-gull og fem medaljer til Oslo. Anderson skal bli en hard nøtt for de fleste å knekke. Hun har kjørt mest slopestyle i karrieren, og det blir spennende å se hvilket nivå hun holder i Big Air. Kan også nevnes at 25-åringen tok sølv under snowboard-VM i 2012 i Oslo.

Sebastien Toutant (22) fra Montreal, Canada:
Har vunnet X Games slopestyle både i Aspen og Tignes, Frankrike tidligere. Nå skal han ut i ringen i Big Air, hvor han tidligere både har tatt sølv (bak Torstein Horgmo) og bronse. Ble også nummer to i snowboard-VM i Oslo (slopestyle). Kan flere varianter av triple cork som vil sende han helt i toppsjiktet under konkurransen i Tøyenparken.

Vår egen favoritt, Ståle Sandbech, ble invitert i forrige runde.

Iouri Podladtchikov (27) fra Podolsk, Russland (Kjører for Sveits):
Regjerende olympisk mester og ses på som en naturlig favoritt til å bli det samme i X Games i Oslo. Har tre medaljer fra X Games tidligere, senest med bronse i år. Er trolig lei av andre- og tredjeplasser, og vil gi det meste for å sikre sitt første X Games-gull. Ble også verdensmester i Wyller i 2013, så sveitseren er godt vant med å prestere i Norge.

Ayumu Hirano (16) fra Murakami, Niigata, Japan:
Snowboards egen Martin Ødegaard ser ut som han har stått på snowboard like lenge som alderen. Går høyere enn samtlige i halfpipen og tok som 14-åring sølv i X Games i Aspen. I OL i Sotsji ble det også sølv, men med enda et års utvikling blir det spennende å se hvor høyt nivå han holder i Oslo.

Her har vi mye å glede oss til!