PROFF i 2016: Sindre Lunkeer klar for Giant-Alpecin. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
PROFF i 2016: Sindre Lunkeer klar for Giant-Alpecin. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Sindre Lunke er Norges nye sykkelproff

22-åringen har signert for WorldTour-laget Giant-Alpecin.

Enda en nordmann er klar for det internasjonale proffsirkuset neste år.

TV 2 vet at Sindre Lunke har signert for WorldTour-laget Giant-Alpecin og at han blir presentert for sitt nye lag i løpet av ettermiddagen. 

– Potensialet er høyt som bare det
– Dette er fantastisk. Jeg gleder meg kjempemye. Vi ble vel enige om en kontrakt i forrige uke. Det er et veldig bra lag, så jeg er veldig fornøyd, sier Lunke til TV 2.

Han forteller videre at han ikke har diskutert en rittplan med sitt nye lag enda, men det er ventet at han, i alle fall i starten, vil hjelpe de mer meritterte klatrerne og sammenlagtrytterne på laget i fjellene. 

– Det er ekspertisen hans i bakkene som bringer ham ut i profflivet. Han har hatt sterke resultater i år og i fjor i Italia og Frankrike. Potensialet hans er høyt som bare det, men han må bli en mer komplett rytter i årene som kommer, sier lagsjef i Joker, Birger Hungerholdt til TV 2.

Lunke føyer seg inn i den stadig voksende rekken av proffer som kommer fra Joker-laget.

– Vi er veldig stolte i Joker over dette. Det beviser at langsiktig arbeid betaler seg. Vi har hatt gode resultater i utlandet, og det blir lagt merke til. Vi hadde egentlig satt laget for neste år, så dette kom som en overraskelse, men selvsagt en positiv overraskelse, fortsetter Hungerholdt.

Sterk klatrer
Team Joker-rytteren blir derfor Norges 11. proff neste år - 12. hvis Vegard Breen finner seg et nytt lag.

Trønderen har imponert i de aller mest prestisjetunge rittene for U23-ryttere de siste årene, og ble senest i år nummer syv i Tour de l'Avenir og åtte i Giro della Valle d'Aosta.

– Lunke er en veldig god rytter i fjellene, og det skal bli spennende å følge han i årene som kommer. Han har vært stabilt god i alle etapperitt han har kjørt med fjelletapper de to siste sesongene, og vil kunne bidra med mye positivt i Giant – Alpecin. Dette er en fantastisk mulighet for Sindre, og jeg er stolt over at vi nå leverer vår fjerde proffrytter denne sesongen, sier sportssjef Gino Van Oudenhove.

Giant-Alpecin er et nederlandsk lag på sykkelsportens høyeste nivå, og har de siste årene bemerket seg med sine prestasjoner gjennom superstjernene Marcel Kittel og John Degenkolb.