Stekt Hardangerrøye med agurk og fennikelsalat

I dag fikk Wenche gode tips av årets kokk, Christopher W. Davidsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • 1 ½ kg ørret
  • speltmel
  • salt
  • pepper
  • smør til steking
  • rømme

Agurk- og fennikelsalat:

  • 1 fennikel
  • 1 slangeagurk
  • saft av ½ sitron
  • olje
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Dersom du har en hel fisk, deler du den i skiver.
Vend i hvetemel tilsatt salt og pepper, og stek deretter disse i smør.
Finsnitt eller skjær fennikelen i tynne skiver og legg i iskaldt vann.
Skrell og skjær agurk i strimler eller tynne skiver.
Ta fennikelen opp av vannet og la den renne godt av.
Bland agurken og fennikelen godt sammen og smak til med sitron, olje, salt og pepper.

Ørret med agurk- og fennikelsalat. FOTO: TV 2 / TV 2
Ørret med agurk- og fennikelsalat. FOTO: TV 2 / TV 2

Poteter bakes i ovn ved 180 °C i cirka 45 minutter.
Rømme smakes til med pepperrot, noen dråper sitron og litt salt og pepper.