Norge hadde det yngste laget i kvaliken

Ingen andre land i Europa hadde en lavere snittalder enn Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statistikk fra Opta viser at Norge i gjennomsnitt hadde den yngste startelleveren av samtlige nasjoner i EM-kvaliken.

Med en gjennomsnittsalder på 25 år og 149 dager plasserer Norge seg like foran Tyskland (25 år og 200 dager) og England (25 år og 245 dager).

Det synes Per-Mathias Høgmo er gledelig.

– Det er veldig positivt at vi har et lag som har fremtiden foran seg. Veldig mange spillere har sju-åtte år hvor de kan utvikle seg, sier Høgmo.

Les også: Forsvarstabbe og italiensk praktkontring senket Norge

– Må tilegne oss rutine
Landslagssjefen innrømmer samtidig at det ikke bare er en fordel å være yngst når mye står på spill i viktige matcher. Mot Italias rutinerte mannskap måtte Norge til slutt kapitulere.

– Rutine er et stikkord, spesielt når det drar seg til i kamper som mot Italia. Der og da spiller vi om et resultat, men det er samtidig veldig god læring å ha med seg. Hva betyr det å spille mot Italia borte i en avgjørende kamp? Derfor er de to kvalikkampene positive for oss. I stedet for å spille treningskamper får vi to kamper som betyr noe, sier landslagssjefen, og legger til:

– Vi er der vi er. Rutine er noe man får. Vi må tilegne oss det underveis.

Møtte et bedre lag
Dagen etter Italia-kampen var det en fattet landslagssjef som møtte pressen. 

– Vi kom først foran og holdt buret rent til minutt 73. Vi la om til 4-5-1 og begynte å få litt kontroll på kampen. Vi begynte å få til litt spill. Da hadde jeg tro på at det var mulig, sier Høgmo.

– Så ser jeg at vi møter et lag som per i dag er bedre enn oss. Vi må utvikle vårt eget spill slik at vi kan ha enda mer ball enn vi hadde i går, sier han.