
Slik lager du en smakrik og langtidsmodnet t-benstek
Her er oppskriftene på t-benstek og hjemmelagde pølser fra TV 2-serien Fingrene av fatet.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Håndballjentene Trine Haltvik og Susann Goksør Bjerkrheim var kokker i onsdagens episode av TV 2-serien Fingrene av fatet.
Nedenfor kan du lese begge oppskriftene og fremgangsmåte på langtidsmodnet t-benstek og hjemmelaget pølse med grønnkål.
Trine Haltviks langtidsmodnet t-benstek
Ingredienser
- 2 X 300g. (2,5-3 cm. tykke) t-benstek, langtidsmodnet.
- 2 halve margbein delt på langs (10-15 cm. lange). Helst pene rette (la ligge i rennende vann lenge!).
- 1 pt. timian.
- 1 pt. sitrontimian.
- 1 stk. purre med mye grønt.
- 5 dråper sort trøffelolje.
- God olivenolje.
- 200 g. dagsgammelt lyst brød kjørt til smuler.
- Hvitløk.
- 2 stk. sitron.
- 100 g. persille.
- Røykt chilipulver.
- 4 stk. hjertesalat.
- 6 stk. babyrødløk.
- 1 pt. brønnkarse.
- Sukker.
- Rødvinseddik.
- Sherryeddik.
- Stekeolje.
- Røykt maldon og vanlig maldon.
- Kvernet sort pepper.
Fremgangsmåte
- Sett på en grillpanne, og grill kjøttet på begge sider. Trengs det mer varmebehandling, steker vi den videre i ovnen i noen minutter på 180 grader.
- Kjør brødsmuler i kjøkkenmaskin med hvitløk, persille, chilipulver og salt, og strø dette over margen. Margbeinet bakes så i ovn under grill til smulene er pene og gylne.
- Kok opp syltelake, og slå de over blader av rødløk. Trekkes så av platen.
- Tørk urter og purre i ovn, og tenn på dette til det blir aske. Bland dette med olivenolje og noen dråper trøffelolje. Dette skal vi gni kjøttet inn med ved servering.
- Del hjertesalat i to og gni inn med olje. Stek så i panne til lett karamellisert. Del så i to på langs, og smak til med vinaigrette.
Susann Goksør Bjerkrheims hjemmelagde pølse med grønnkål og varmende ketchup
Ingredienser
- 3 meter kroktarm av gris.
- 2 kg. kvernet reinsdyrkjøtt.
- 1 kg. kvernet sideflesk av svin.
- 1 løk.
- 80 g. salt.
- 1 ½ ts. pepper.
- 1 ts. malt ingefær.
- 1 ts. tørket timian.
- 2 ts. knuste einebær.
- 120 g potetmel.
- 6 dl. H-melk.
- 1 grønnkål.
- 50 g. smør.
- 1 dl. eplemost.
- 4 hvitløksfedd.
- 2 ts. karve.
- 2 dl. ketchup.
- Cayennepepper.
- Currypulver.

Fremgangsmåte
- Kok opp en stor kjele med vann.
- Legg tarmene i kaldt vann og skyll godt gjennom tarmen.
- Bland kjøtt, salt, krydder og potetmel i en eltemaskin.
- Spe forsiktig i melken til en jevn farse.
- Stapp pølsene med et pølsehorn/kjøkkenmaskin.
- Knyt eller snurr pølsene med cirka 15 cm. mellomrom, eller lag en stor rund pølsering.
- Trekk pølsene i kokevannet i cirka 20 minutter. Obs! Vannet må ikke koke. (Alternativt kan pølsene stekes i en stekepanne på middels varme).
- Etter at pølsene har trukket ferdig kan de brunes varsomt i en stekepanne til de er gylne.
- Finsnitt grønnkålen og stek det i en panne sammen med olje, smør, hakket hvitløk og karve, smak til med salt og pepper.
- Varm opp ketchupen i en kjele og smak til med cayennepepper og currypulver.

Har du kjøttboller til overs? Sjekk hva du kan gjøre med dem

Skikkelig digg høstmat med reinsdyrkjøtt

Kostholdsguruenes paella-oppskrifter
Artikkelen er oppdatert