Kvinne dømt for å manipulere bilde slik at kjæresten fikk voldtektsalibi

Ga kjæresten falskt alibi for det som beskrives som en brutal overfallsvoldtekt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinne i 20-årene ble nylig i Oslo tingrett dømt til 120 dagers fengsel, hvorav 75 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år, for falsk forklaring, melder Osloby.

I en rettssak mot kjæresten i Oslo tingrett  i 2013 skal hun ifølge den ferske dommen nemlig ha forklart at hun var sammen med kjæresten på tidspunktet da den brutale overfallsvoldtekten han var tiltalt for, skal ha skjedd. Det ble også vist et bilde i retten, tatt med en mobiltelefon, av de to som sammen. Bilde skulle angivelig være tatt med en mobiltelefon den aktuelle natten. 

Det ble vedlagt en utskrift fra et datafirma som skulle vise at bildet var tatt denne natten.

Mobiltelefonen var ikke på markedet

Men politiets dataundersøkelser viser at bildet ble tatt med en mobiltype som ikke var tilgjengelig på markedet da bildet skal ha blitt tatt. Kvinnen hevdet da at hun hadde tatt feil av datoen, men dette ble avvist av retten, skriver Osloby. 

«Det framstår også for retten som helt usannsynlig at bildefilen av seg selv på noe tidspunkt skulle ha endret datering til nettopp det tidspunktet som kunne gi kjæresten alibi», heter det i dommen. 

«Hun var klar over at bildefilen var manipulert, og hun har selv i ettertid produsert dagbokinnføringen som skulle gi kjæresten alibi» heter det videre. 

Kjæresten hennes ble dømt til fire år og en måneds fengsel i 2013, blant annet for en overfallsvoldtekt som skjedde i 2010. I dommen ble overfallsvoldtekten beskrevet som brutal.

Kvinnens forsvarer, Mona Danielsen, sier til avisen at hun ikke har snakket med sin klient, og derfor ikke kan kommentere saken.