Thor Hushovd: – De unge må jekkes ned

Den tidligere proffsyklisten forteller om et tøft hierarki. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 15 år som proffsyklist takket Thor Hushovd (37) for seg. Nå har han igjen tatt på seg konkurranseskjorta og konkurrerer mot andre idrettsutøvere i Best av de beste på TV 2, noe han har delte tanker om. 

– Noen ting var veldig gøy og ga meg konkurranseinstinkt, mens om andre ting tenkte jeg: «Hvorfor gidder jeg å ta meg helt ut?», sier Hushovd i programmet.

Han har tatt seg helt ut i mange år, og hardkjøret har satt spor. Nå setter familiefaren stor pris på livet der han selv kan velge å ta seg en rolig sykkeltur, spise en pølse og sove som han vil. 

Tøft hierarki

Hushovd var i mange år den store høvdingen i feltet, og kan fortelle om et tøft hierarki i sykkelsporten. 

– Da jeg først ble proff i 2000 var det helt ekstremt, sier Hushovd, og forteller om ledere som kastet sykkelflasker etter de som støtet for tidlig og som fortalte hvem som skulle gå i brudd. 

Hushovd mener dette hierarkiet har blitt mindre, samtidig som han mener at det er riktig at nybegynnere skal gå skolen. 

– Det er mange steg du skal ta. Jeg har prøvd å ønske alle velkommen, men de unge må jekkes ned litt, sier den tidligere proffsyklisten. 

Drøye regler

Han forteller at det finnes mange uskrevne regler i sykkelsporten. 

– Noen er bra, mens andre ting er litt for drøyt. Hvis en konkurrent velter, kan hele feltet stoppe opp og vente på han. Det skjer ikke i noen andre idretter. Sykkelsporten er kanskje den eneste sporten med respekt for konkurrentene, sier Hushovd. 

Best av de beste på TV 2 onsdager klokka 20:00