VIKTIG FOR JOBBEN? Arbeidsgivere spør stadig oftere hva kandidatene driver med på fritiden. FOTO: ILLUSTRASJONSFOTO / COLOURBOX.COM
VIKTIG FOR JOBBEN? Arbeidsgivere spør stadig oftere hva kandidatene driver med på fritiden. FOTO: ILLUSTRASJONSFOTO / COLOURBOX.COM

«Søker jurist som liker yoga og jakt»

Stadig flere jobbutlysninger etterlyser bilde og fritidsinteresser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trenden fører til uprofesjonell rekruttering, mener Elin Ørjasæter, tidligere hodejeger og nå førstelektor ved Markedshøyskolen.

Tittelen er muligens overdrevet. Men Ørjasæter viser i sin blogg til et reelt eksempel der et sykehus søkte etter «sporty og friluftsinteresserte» turnusleger.

Når bedrifter spør etter bilder og fritidsinteresser, fører det til dårligere rekruttering, sier hun.

– Dette har det vært forsket på i bøtter og spann, så det er nok ikke noe særlig tvil om at i store tall fører dette til dårligere rekruttering. Man legger vekt på å rekruttere den man liker i stedet for den som er aller best for jobben, utdyper Ørjasæter i en debatt på Nyhetskanalen onsdag morgen.

Fører til forskjellsbehandling

Praksisen med å spørre etter bilde og fritidsinteresser er diskriminerende, mener Ørjasæter, og viser til eksempelet fra sykehuset.

– Tenk deg hvis de hadde bedt om folk som er interessert i cricket. Da hadde de faktisk diskriminert positivt pakistansk-norske leger. Nå diskriminerer de faktisk ved friluftsinteresse, som er en typisk etnisk norsk interesse. Så det blir bare tullball, for det viktigste er å få de beste legene, understreker førstelektoren.

– Ansetter ikke en CV

Hodejeger og daglig leder Trine-Lise Jagge i Dynamic People er totalt uenig med Ørjasæter. Hun sier det er hennes jobb å sørge for at kandidaten passer inn i bedriftens kultur og miljø.

– Man ansetter hele personen, ikke en kompetanse eller en CV. Det betyr også at fritidsinteresser er viktig, sier Jagge.

En person vil gjøre en bedre jobb om kandidaten har interesser som sammenfaller med kollegenes, påpeker hodejegeren.

– Ta et eksempel: I en bedrift som driver med IT er det veldig mange jakt- og friluftsinteresserte. Når vi ser på de tre finalistene med samme kvalifikasjoner, så vet vi at bedriften drar masse på jakt og fiske, de står i lakseelven, og da er det utrolig viktig at vi finner en person som faktisk liker det, sier Jagge.

Se opptak av debatten her.