Årets kokk åpen om den tøffe oppveksten

Vendepunktet for Christopher W. Davidsen (32) var da han fikk jobb som oppvaskhjelp på et kjøkken. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag vant Christopher W. Davidsen den gjeve tittelen Årets kokk 2015, og i takketalen røpte han at veien dit ikke har vært lett. 

– Det kunne gått så mange veier. Det kunne gått rett til helvete for ti år siden, men her står jeg i dag. Jeg er Norges beste kokk, sier Christopher Davidsen i seiersintervjuet.

ÅRETS KOKK 2015: Christopher W. Davidsen jubler etter at seieren var klar på Mathallen i Oslo tirsdag kveld.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ÅRETS KOKK 2015: Christopher W. Davidsen jubler etter at seieren var klar på Mathallen i Oslo tirsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vokste opp i fosterhjem

Som gjestekokk i God morgen Norge utdyper han hva han mente.

– Alle har jo sin historie. Jeg har en mor som er sprøytenarkoman, og jeg er oppvokst i et fosterhjem som har tatt godt vare på meg i alle år, forteller Christopher åpenhjertig til God morgen Norge.

Tok en oppvask

Han forteller at han «skeiet» litt ut i ungdommen, men at han heldigvis klarte å hente seg inn igjen. Vendepunktet kom da han fikk seg jobb som oppvaskhjelp i et kjøkken for 14 år siden.

– Det var da jeg tenkte: Det er dette jeg har lyst til å holde på med. Det var da jeg satte meg målet om å bli Norges beste kokk, forteller Christopher.

Inspirerende forbilder

Han ble etterhvert kjent med de store norske kokkene gjennom TV-skjermen, noe som har betydd mye for hans suksess.

– De ga meg stor inspirasjon. De gjorde min hverdag lettere. Jeg hadde et mål, noe jeg tror er veldig viktig. Man må sette seg mål man kan jobbe mot, sier Christopher.

I dag var det en av Christophers forbilder som kunne skryte av ham.

– Han er råsterk. Og det er det man trenger i Lyon også. Vår oppgave er å finne en som er sterk nok til å takle de store hendelsene. Og det tror jeg vi har gjort nå, sier Gunnar Hvarnes, faglig leder i Bocuse d'Or Norge.

God støtte

Både mor, fosterfamilien og hans egenstiftede familie er kjempestolte av Christopher, men den som ble mest stolt av alle var datteren hans.

– Jeg fikk en telefon og video fra henne i går. Hun er i hundre. Hun skal bli kokk selv også, sier Christopher stolt.