REDDET NEWCASTLE: Jonas Gutierrez jublet da han sendte Newcastle opp i 2-0 mot West Ham i mai. Nå er han bitter på gamleklubben. AFP PHOTO / IAN MACNICOL
REDDET NEWCASTLE: Jonas Gutierrez jublet da han sendte Newcastle opp i 2-0 mot West Ham i mai. Nå er han bitter på gamleklubben. AFP PHOTO / IAN MACNICOL

Gutierrez saksøker Newcastle for 25 millioner kroner

Argentineren mener han ble dårlig behandlet av klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jonas Gutierrez var i mars forrige sesong tilbake på fotballbanen etter å ha overvunnet testikkelkreften.

Det var et rørende øyeblikk da argentineren entret banen for Ryan Taylor i hjemmemøtet mot Manchester United. Da tok det av på tribunen.

I mai ble argentineren den store helten med en assist og ett mål da Newcastle vant 2-0 mot West Ham og berget plassen i Premier League. Noen dager siden bekreftet klubben at Gutierrez ikke ville få ny kontrakt. Det hadde lagt i kortene, for da Gutierrez kom tilbake til England etter kreftoperasjonen i november 2013 fikk han beskjed av manager Alan Pardew om at han kunne finne seg en ny klubb. 

Gutierrez føler seg dårlig behandlet av Newcastle. Nå har han bestemt seg for å saksøke klubben for 25 millioner kroner. Det skriver The Sun.

Gutierrez, som nå spiller for Deportivo La Coruna, mener han er blitt diskriminert av Newcastle. I en lov fra 2010 heter det at det er ulovlig å diskriminere arbeidere på bakgrunn av en mental eller fysisk funksjonshemming. Argentineren mener kreftdiagnosen kan betraktes som en funksjonshemming.

– Saken er nå i hendene til våre advokater, sier en talsmann for Gutierrez.