OVERDOSE: Politiet mener 39 år gamle Anne Linell Sundt (innfelt) ble drept av den nå siktede legen.  FOTO: TV 2 / PRIVAT
OVERDOSE: Politiet mener 39 år gamle Anne Linell Sundt (innfelt) ble drept av den nå siktede legen. FOTO: TV 2 / PRIVAT

Giftdrapssiktet lege varetektsfengslet i fire nye uker

Legen har anket fengslingskjennelsen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Legen som sitter fengslet i Halden fengsel skulle egentlig stille via videolink, men valgte i samråd med sin forsvarer med å ikke møte i dagens fengslingsmøte. Advokat Arild Holden ba om at klienten ble løslatt.

Den drapssiktede legen ble varetektsfengslet i fire nye uker, med brev- og besøksforbud.

Tingrettsdommer Anette Barth lukket dørene etter begjæring fra politiadvokat Andreas Strand som frykter at informasjon skal komme på avveie.

– Vi ba om fire nye uker med brev og besøksforbud. Det fordi vi skal kunne jobbe uten at siktede skal kunne forspille bevis, sier Andreas Strand til TV 2.

Legens forsvarer ba om at klienten ble løslatt. Han mener lite er tilført saken etter forrige fengslingsperiode.

– Jeg begjærte han løslatt nå og jeg mener etterforskningen er tilført noe nytt siden han ble pågrepet, sa legens forsvarer Arild Holden til TV 2 etter fengslingsmøtet.

Coctail

Etter det TV 2 erfarer mener politiet at Anne Linell Sundt døde av en cocktail medisiner. De mener legen både har satt en sprøyte på kvinnen og gitt henne medisiner. 

Kvinnen ble funnet død på sofaen i stua i sitt eget hjem på Bygdøy i Oslo fredag 12. desember i fjor. Det var den nå siktede legen som varslet AMK om dødsfallet. AMK varslet igjen politiet om det mistenkelige dødsfallet like etter klokken 12 på ettermiddagen.

Legen har forklart at han gikk og la seg rundt midnatt torsdag 11. desember. I avhør har han sagt at den avdøde kvinnen ble sittende oppe og at hun etter hvert sovnet av på sofaen i stua. Ifølge legen var dette noe som skjedde ofte.

Linell Sundt var legens pasient og samboer. Han nekter straffskyld.