MANGLER MOTSTANDER: Cecilia Brækhus står fortsatt uten motstander til comebacket i ringen Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MANGLER MOTSTANDER: Cecilia Brækhus står fortsatt uten motstander til comebacket i ringen Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Brækhus fortsatt uten motstander – fikk nei fra svenske Laurén

Cecilia Brækhus står fortsatt uten motstander til sin comeback-kamp. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mikaela Laurén har takket nei til å møte Cecilia Brækhus. Dermed fortsetter jakten på en motstander for Norges boksedronning til det planlagte comebacket i Düsseldorf 28. november. 

I september ble verdensmester Ramona Kühne presentert som motstander, men hun hadde ikke skrevet under på kontrakten og forhandlingene brøt sammen.  

Etter dette fikk altså svenske Laurén tilbud om å bli Brækhus' neste motstander, men heller ikke hun ønsker å stille.  

– Jeg kan avsløre at jeg forrige uke fikk tilbud om å møte den norske verdensmesteren Cecilia Brækhus. Det er en stormatch jeg har drømt om lenge, men alt har sin tid og nå var det ikke rett på grunn av flere ting, skriver hun på sin hjemmeside. 

Laurén ønsker å prioritere en allerede planlagt kamp på hjemmebane 28. november, samt å ikke gå ned fra super weltervekt til weltervekt for å møte sin norske rival.

Brækhus vil ikke kommentere saken noe særlig:

– Vi er i dialog med flere motstandere, skriver Brækhus i en SMS til TV 2. 

Laurén mistet sitt verdensmesterbelte i weltervekt mot nettopp Brækhus i 2010. Da vant bergenseren på knockout i syvende runde. Svensken har siden tatt store steg som bokser og har lenge ønsket seg en returkamp mot Brækhus, men takker nei denne gang. Nå må K2 (promotorselskapet til Vladimir Klitsjko) og Brækhus fortsette jakten.

Både Klitsjko og Brækhus skulle egentlig ha vært i aksjon allerede 24. oktober, men de kampene ble utsatt grunnet Klitsjkos leggskade.

Brækhus har ikke vært i ringen siden 29. november i fjor. Da slo hun tyske Jennifer Retzke, men pådro seg også et beinbrudd og måtte ta en pause fra boksingen.