FOTO:  AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
FOTO:  AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

Sjekk Minis spillerbørs etter nederlaget mot Italia

Mini vurderte Norges innsats i oppgjøret mot Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stadio Olimpico/Bergen (TV 2): Det så bra ut lenge for Norge i Roma, men til slutt endte det med et knust hjerte.

1-2-tapet sørger for at Norge må ut playoff for å komme til EM.

– Det var egentlig en jevn kamp. Vi skal ta med oss det vi leverte mot Italia inn i en playoff. Der har vi gode muligheter til å klare målet vårt, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo etter kampen.

TV 2-ekspert Mini Jakobsen fulgte kampen i Roma, og mente Norge leverte en god forestilling i den italienske hovedstaden.

Keeper Ørjan Nyland minner om at Norge får en ny sjanse til å komme til EM i november.

– Det var nesten. De var gode. De skapte sjanser. Vi stod imot lenge. Så scoret de to mål, og det var vel egentlig fortjent ut i fra banespillet. Vi vinner og taper sammen, og vi prøver igjen i november, sa Nyland til TV 2 Sporten etter kampen.

Minis spillerbørs med vurderinger:

Ørjan Nyland 7
Holder Norge inne i kampen helt til det 75 minutt. En veldig bra landskamp. Kan ikke lastes for målene. Viser at formen er strålende selv om han sitt på benken i Ingolstadt.

Omar Elabdellaoui 4
Som sin kamerat på motsatt back slipper han til mye innlegg. Blir selvfølgelig tøft når Italia trykker så høyt opp som i førsteomgang. 

Even Hovland 6
Gjorde det bra. Relativt bra kontroll i midtforsvaret, sammen med makker Forren. Reddet oss farlige situasjoner flere ganger.

Vegard Forren 6
Sterk i luften. Tok unna mye av cornerne. Stor utfordring når man har Pellé å møte, men løste oppgaven veldig bra.

Haitam Aleesami 4
Gjør en skjebnesvanger tabbe på Italias utligningsmål. Dessverre var han den medvirkende årsaken til at Italia kom inn i kampen og vi ble svakere. Prøvde og var med på noen offensive bidrag, men spilte på små marginer - lyktes noen ganger, dessverre fatalt på en.

Alexander Tettey 8
Fantastisk mål og strålende prestasjon på scoringen. Styrer det defensive foran stopperne helt. Noe av det beste jeg har sett Tettey har gjort på en fotballbane.

Stefan Johansen 6
Startet litt skuffende, spilte seg opp utover i kampen.  Rolig og god med ball. Beholdt roen når vi hadde den gode perioden i andre omgang før Italia scoret.

Per Ciljan Skjelbred 5
Jobbe utrettelig som vanlig, kombinerte et par ganger bra med Elabdellaoui. Var kanskje hemmet av skaden. 

Markus Henriksen 5
Som Søderlund på topp. Jobber og slit defensivt, men med ball fikk han ikke til mye. Hadde en mulighet på 1-0 til å sende ballen på tvers foran mål mot Jone Samuelsen, valgte dessverre feil løsning, sjansen rant ut i ingenting.

Jo Inge Berget 4
Usynlig. Klarer ikke å komme inn og få bidra med noe særlig i det offensive. Jobber som de fleste godt uten ball, men under pari med ball.

Alexander Søderlund 5
Utakknemlig oppgave å være spiss mot Italia i Roma. Blir selvfølgelig mye alene på topp. Jobber og slit, gjør det meste ut av arbeidsforholdene. Aldri bra når man bare skryter av det defensive for en spiss, men i dag var det jobben.

Innbyttere:

Jone Samuelsen  5
Tok over fra kapteinen, jobbet utrettelig som vanlig. Ingen feil. Ingen store plusser.

Joshua King 4
Fikk ikke vist  frem noe av det vi håpet han skulle komme inn med. Kontringsstyrke og å skape målsjanser.

Valon Berisha
For lite spilletid til å bli vurdert.